Євросоюз вирішив не вносити Швейцарію у "чорний" список — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз вирішив не вносити Швейцарію у "чорний" список

Казна та Політика
499
Швейцарія не входить у чорний список "податкових гаваней", складений ЄС. Про це повідомило швейцарське телебачення з посиланням на прем'єр-міністра Чехії, що головує зараз в ЄС, Мірека Тополанека.
Члени ЄС Австрія і Люксембург, а також Швейцарія, яка не є членом ЄС, прийняли стандарти Організації економічного співробітництва та розвитку, і тому не будуть включені в "чорний список", сказав Тополанек.
Країни ЄС напередодні квітневого саміту "Великої двадцятки" виробляють єдину позицію у боротьбі з несплатою податків і офшорами, у яких зараз "осіли" близько $7 трлн.
Нагадаємо, наступ на Швейцарію почали США, які турбувалися несплатою податків американськими громадянами, що розмістили свої фінанси у швейцарських банках. Уряд США одержав доступ до святая святих світової фінансової системи - швейцарських банків. UBS погодився розкрити американській владі імена близько 250 клієнтів, яким він допомагав ухилятися від податків, і заплатити $780 млн за мировою угодою.
Швейцарія, Австрія і Люксембург об'єдналися для захисту банківської таємниці. Вони прагнуть не допустити, щоб їх включили в "чорний список" країн, які не хочуть співробітничати в боротьбі з відмиванням брудних грошей.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас