Черновецький не боїться психіатричної експертизи, але проходити її не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький не боїться психіатричної експертизи, але проходити її не буде

Казна та Політика
620
Мер Києва Леонід Черновецький виключає проходження ним психіатричної експертизи.
Про це він сказав під час зустрічі з послом Росії Віктором Черномирдіним.
"Звичайно, я ніколи ні на які експертизи не піду, це моє принципове рішення", - сказав Черновецький.
При цьому він висловив побоювання, що у випадку якщо його все-таки змусять пройти таку експертизу і за її результатами визнають недієздатним, то його можуть відсторонити від посади голови Київміськадміністрації.
"Жах полягає в тому, що наше законодавство передбачає насильне звільнення з посади, якщо експертиза визнає мене недієздатним. Зрозуміло, як буде робитися експертиза", - поскаржився мер послові.
Він також повідомив, що 19 березня він одержав листа від Міністерства охорони здоров'я із проханням пройти таку експертизу, повідомляють "Українські новини".
У зв'язку із цим мер запитав у Черномирдіна, чи немає в нього сумнівів у його психічній спроможності, додавши при цьому, що не боїться ніяких експертиз. За його словами, усі здібні люди мають дивацтва. Як приклади він назвав письменника Федора Достоєвського та вченого Альберта Енштейна.
"Геніальність завжди межує із божевіллям - це чиста правда. Немає жодного видатного політика, бізнесмена, економіста у світі, який не був би дивним", - вважає Черновецький.
Разом з тим він повідомив, що має у своєму розпорядженні рейтинги політичного впливу в країні, згідно з якими він входить у десятку найвпливовіших людей України і впевнений, що його вплив буде тільки рости.
У зв'язку із цим він закликав Черномирдіна дати оцінку подіям в Україні, що стосуються таких репресій проти нього особисто. Крім того, з аналогічним проханням мер звернувся до лідерів політичних сил, у числі яких Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Він нагадав, що Тимошенко у свій час пройшла через в'язницю, але вважає, що можливе перебування в психіатричній лікарні страшніше від в'язниці. "А зробити з мене божевільного для нинішньої влади не проблема", - підкреслив він.
Разом з тим мер запевнив, що вітає будь-які перевірки з боку вищих органів державної влади в Київміськадміністрації і Київській міській раді.
Нагадаємо, комісія Верховної Ради з розслідування порушень Конституції та законів посадовими особами Київської міської ради і Київської міської державної адміністрації виступає за проведення експертизи психічного здоров'я Черновецького.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас