У 2030 році світ чекає справжній "вал проблем" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2030 році світ чекає справжній "вал проблем"

5276
Головний науковий радник британського уряду професор Джон Беддінгтон стверджує, що світ до 2030 року чекає "цілий вал" проблем: нестача продовольства, енергоресурсів, води, результатом чого стануть масові хвилювання, прикордонні конфлікти і масова міграція з найбільш постраждалих регіонів. Як розповів сам Беддінгтон, "якщо ми не займемося цим, ми можемо очікувати загальної дестабілізації, збільшення хвилювань і потенційно значних проблем з міжнародною міграцією, оскільки люди будуть їхати від дефіциту продовольства і води".
Незважаючи на те, що зараз на тлі світової економічної кризи ціни на продовольство стабілізувалися після стрімкого торішнього зростання, Беддінгтон попереджає: на ділі резерви зараз досягли історичного мінімуму за останні 50 років. Так, запаси зернових зараз в усьому світі становлять 14% від річного споживання, тобто однієї посухи або великої повені буде досить для стрімкого зростання цін.
У той же час, підкреслює вчений, політики немов забувають про те, що населення Землі продовжує швидкими темпами збільшуватися - до 2030 року нам знадобиться на 50% більше продовольства та енергії, на 30% більше питної води, однак технологічна база для цього зараз фактично не створюється.
Відзначається також, що у своєму виступі Беддінгтон укаже як приклад на ініціативи нової американської адміністрації щодо залучення вчених на державні посади.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас