ПФТС: Стабільно низька активність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС: Стабільно низька активність

Фондовий ринок
195
У четвер, 19 березня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких пройшли угоди, зафіксований висхідний рух, повідомляє FundMarket.
Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) виріс на 0.4%, досягши рівня в 19,66 пункту. У той же час, за розрахунками ДК ТАСК, індекс ПФТС упав на 0,30% - до 203,34 пункту.
Ринок як і раніше не реагує на новинне тло. Позитивні новини зі світових фондових майданчиків ніяк не відображаються на активності вітчизняних гравців. Це переконує лише в тому, що ринок живе незалежно від зовнішніх обставин. З одного боку це добре - ринок більше не падає, з іншого - він абсолютно неліквідний і не створює можливостей для зростання.
Світові ж ринки піднеслися духом на інформації про викуп ФРС держоблігацій на суму в 300 млрд доларів. Настільки значна доларова емісія була з наснагою сприйнята гравцями та інвесторами в усьому світі, у підсумку практично всі фондові і товарні ринки зросли.
З моменту відкриття платформи, на ринку зроблено всього три угоди, у той час як 21 угода була заведена в систему до початку торгів. Варто зазначити, що такий стан справ ми спостерігаємо не вперше. Друга половина дня повинна буде принести більше подій на ринку акцій.
У цілому, можна констатувати той факт, що на ринку все-таки переважають бики, співвідношення до ведмедів - 2:1.
Серед згаданих ринкових операцій - угоди по ВАТ Стахановський вагонобудівний завод (ПФТС: SVGZ), де ціна акцій залишилася без змін; ВАТ Єнакієвський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) із приростом в 2.51%; ВАТ Ясинівський коксохімічний завод (ПФТС: YASK) зі зростанням на 16.28%.
Серед паперів, що випробували падіння за ціною останньої угоди варто виділити такі емітенти: Західенерго (ПФТС: ZAEN) (-1.69%), ВАТ Славутський солодовий завод (ПФТС: SSOL) (-5.71%).
Підросли акції таких компаній: УкрАвто (ПФТС: AVTO) (50.68%), ВАТ Запорізький абразивний комбінат (ПФТС: ZABR) (1.60%).
У той же час аналітики ІК Трійка Діалог Україна очікують, що, відкрившись на попередньому рівнях сьогодні, змішані сигнали на міжнародних ринках не дають можливості спрогнозувати сьогоднішні торги на платформі, тим більше що фундаментальних факторів руху немає.
Трейдер ІК Phoenix Capital Іван Хоменко відзначає, що до середини дня на локальному ринку облігацій укладено 2 біржові угоди із суверенними паперами. Корпоративні і муніципальні папери не торгувалися до цього часу.
"Стабільна активність спостерігається на рику українських євробондів. Суверенні та квазі-суверені папери знову торгуються вище вчорашнього рівня. Швидше за всіх зростають у ціні короткі папери з погашенням цього року. Корпоративні випуски торгуються на рівні вчорашнього закриття, небагато додав у ціні муніципальний Київ", - відзначає Іван Хоменко.
Експерти ІК Dragon Capital зазначили, що деякий інтерес можуть викликати облігації Укрсоцбанку, після того як його материнська компанія - UniCredit - зросла більш ніж на 20% на тлі повідомлень про те, що група може одержати державну допомогу розміром 4 млрд євро.
Нагадаємо, що американські ринки вчора оптимістично сприйняли повідомлення про викуп держоблігацій на суму в 300 млрд доларів.
Dow Jones Industrial Average злетів на 90,88 пункту, або на 1,2%, до 7486,58 пункту.
S&P 500 закрився зростанням на 16,23 пункту, або на 2,1%, на оцінці 794,35 пункту.
Nasdaq Composite зміцнився на 29,11 пункту, або на 2%, і закрився на оцінці 1491,22 пункту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас