Європейські індекси виросли в четвер на 0,3-1,2% слідом за акціями банків, сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси виросли в четвер на 0,3-1,2% слідом за акціями банків, сировинних компаній

Фондовий ринок
61
Європейські фондові індекси зросли в четвер на 0,3-1,2% слідом за котируваннями акцій, страховиків і сировинних компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Значну підтримку ринку зробила заява Федеральної резервної системи США про намір збільшити обсяги купівлі облігацій на ринку. ФРС оголосила про плани купівлі американських довгочасних держоблігацій на $300 млрд, а також паперів, випущених або гарантованих іпотечними агентствами, ще на $750 млрд.
Дії ФРС "є однією з основних причин підйому ринку", відзначає фондовий аналітик Charles Stanley & Co. у Лондоні Джеремі Бетстоун-Карр. "Це дуже важливий крок. Необхідно, щоб такі ж дії вживали і в Європі", - вважає він.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 виріс до закриття ринку на 0,7% - до 171,87 пункту.
Вартість акцій UBS AG підскочила на 6,5%. За останні вісім сесій папери швейцарського банку подорожчали вже на 47%. Банк заявив про намір викупити боргові зобов'язання на суму 1 млрд євро, щоб поліпшити показник достатності основного капіталу. Крім того, керівництво UBS планує попросити в акціонерів повноваження на залучення капіталу в майбутньому якщо буде потреба.
Акції Lloyds Banking Group подорожчали на 25%, Barclays - на 20%.
Ціна паперів Bank of Ireland зросла на 15%, Allied Irish Banks - на 16%. За даними видання Irish Independent, уряд Ірландії одержав рекомендації створити компанію, що акумулює "погані" борги банків країни.
Котирування акцій сировинних компаній подорожчали слідом за підйомом цін на нафту і метали. Вартість паперів Xstrata збільшилася на 12%, StatoilHydro - на 5,2%, Randgold Resources - на 16%.
Ціна міді з поставкою через три місяці в четвер піднялася в Лондоні на 7% - до $4020 за тонну, золото подорожчало на максимальну з листопада величину, а нафта торгувалася вище $52 за барель на очікуваннях активізації попиту на сировину завдяки діям ФРС.
Підіндекс Stoxx 600, у розрахунок якого входять папери страховиків, збільшився на 8,3%, що стало максимальним підйомом серед 19 галузевих груп цього індикатора.
Папери Aviva подорожчали на 17%, Prudential - на 16%, Legal & General Group - на 28%. Підтримку акціям британських страховиків зробила заява Банку Англії про намір викуповувати корпоративні боргові зобов'язання для підтримки фінансових ринків.
Вартість акцій голландського страховика Aegon зросла на 17%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас