Нові офіси для вищого керівництва банку Citigroup вартістю 10 млн дол. можуть стати предметом критики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові офіси для вищого керівництва банку Citigroup вартістю 10 млн дол. можуть стати предметом критики

613
Банк Citigroup Inc., що одержав допомогу уряду США обсягом $45 млрд, планує переустаткування офісів для вищого керівництва компанії, включаючи гендиректора Вікрама Пандіта, вартістю $10 млн. Подібні видатки можуть викликати на банк різку критику з боку громадськості і влади США, повідомило агентство Bloomberg.
Citi стверджує, що переустаткування офісів допоможе йому згодом скоротити витрати, оскільки "старше керівництво в головному офісі корпорації переїде із двох поверхів в офіси меншого розміру на одному поверсі".
Однак зараз, коли ще не затих скандал зі страховою компанією AIG, і пересічні американці, і прокуратура, і адміністрація Білого дому можуть болісно відреагувати на ці видатки, порахувавши їх зайвою витратою коштів платників податків.
Пандіт у січні анулював замовлення на будівництво приватного літака для компанії, а в лютому заявив Конгресу США: "Я усвідомлюю нову реальність, і зроблю все, щоб Citi її теж зрозумів".
Однак "у даних обставинах Citi справляє невдале враження", і банк прогадав із часом для проведення ремонту з подібним розмахом, стверджує директор аналітичного центру корпоративного управління Делаверського університету Чарльз Елсон.
Більше 400 нинішніх і колишніх співробітників підрозділу фінансових продуктів AIG одержали бонусні виплати при тому, що вони зафіксували збиток у розмірі $40,5 млрд в 2008 році. Обурення громадськості викликав той факт, що бонуси виплачувалися з коштів, виділених державою на запобігання колапсу компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас