Ралі на фондових майданчиках Азії триває на збільшенні ФРС обсягу викупу іпотечних боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ралі на фондових майданчиках Азії триває на збільшенні ФРС обсягу викупу іпотечних боргів

Фондовий ринок
116
Фондові майданчики АТР зберігають у четвер збільшувальні тенденції вже п'яту сесію поспіль після того, як Федеральна резервна система (ФРС) США оголосила про збільшення обсягів викупу іпотечних цінних паперів і держоблігацій, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific підвищився на 1,8% - до 79,67 пункту. Японський Nikkei 225 опустився з відкриття торгів у четвер на 0,6% через падіння котирувань акцій експортних компаній. Австралійський S&P/ASX 200 додав 0,5%, китайський Shanghai Composite - 0,7%.
"Це рішення підвищило впевненість у тому, що ФРС зможе зупинити рецесію. Однак чистий підсумок може бути негативним через побоювання колапсу долара", - вважає менеджер Shinkin Asset Management Co. Томомі Ямасіта.
ФРС у середу ухвалила рішення щодо збереження цільового діапазону базової облікової ставки від 0% до 0,25% річних і заявила, що готова придбати довгочасні держоблігації (US Treasuries) на суму до $300 млрд для покращення умов на кредитних ринках.
Крім того, ЦБ розширить програму купівлі іпотечних цінних паперів на $750 млрд, довівши загальну суму покупок цих цінних паперів до $1,25 трлн цього року, а також збільшення придбання агентських боргів на $100 млрд - до загальної суми в $200 млрд.
Вартість акцій найбільшого іпотечного банку Австралії Commonwealth Bank of Australia підвищилася на 2,1% після заяви ЦБ країни про те, що в Австралії є більше можливостей подолати економічний спад, ніж у багатьох інших держав.
Котирування цінних паперів австралійського інвестбанка Macquarie підскочили на 5,6%.
Ціна акцій японського банку N1 за величиною капіталізації Mitsubishi UFJ Financial Group Ltd. підвищилася на 1,9%. Другий за величиною банк Японії Mizuho Financial Group Inc. додав 1,5% вартості акцій. Банк Японії оголосив у середу про збільшення обсягів купівлі держоблігацій у банків.
"Вливання ліквідності з боку ФРС і Банку Японії підвищують настрої на ринку, - відзначає глава відділу досліджень азіатських фондових ринків ABN Amro Private Bank Дафна Рот. - Але ми усе ще дуже далекі від завершення кризи".
Папери провідного китайського виробника золота Zijin Mining Group Co. подорожчали на 5,2% на тлі зростання вартості золота, викликаного очікуваннями підвищеної інфляції й ослаблення курсу долара.
Ринкова вартість лідера золотодобувної галузі Австралії Newcrest Mining Ltd. піднялася на 4,4%.
Ф'ючерси на золото подорожчали після закриття торгів у Нью-Йорку на 5%.
Провідний гірничодобувний концерн світу і найбільший виробник нафти в Австралії BHP Billiton Ltd. збільшив ринкову капіталізацію на 0,9% на тлі зростання цін на метали і нафту.
Мідь подорожчала в середу на 2,3% на торгах у Нью-Йорку, квітневі нафтові ф'ючерси додали 2,3%.
Вартість акцій найбільшої нафтовидобувної компанії Японії Inpex Corp. піднялася на 2,3%.
Курс цінних паперів автовиробника Honda, який продає 51% продукції в Північній Америці, опустився на 3,5% на побоюваннях, що зміцнення позицій ієни призведе до зниження обсягів репатрізованого виторгу. Провідна автомобілебудівна компанія світу Toyota втратила в четвер 2,5% вартості акцій.
Котирування акцій найбільшого китайського виробника соків China Huiyuan Juice Group обвалилися на 41%. У середу міністерство торгівлі Китаю заблокувало поглинання Huiyuan з боку американської Coca-Cola з антимонопольних міркувань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас