Кужель відкрито відповіла Яценюку щодо оподаткування українців за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кужель відкрито відповіла Яценюку щодо оподаткування українців за кордоном

Казна та Політика
2215
Голова Державного комітету з регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва) Олександра Кужель вважає, що Арсенієві Яценюкові слід читати постанови Кабміну щодо оподатковування трудових мігрантів, а не висловлюватися вкотре про актуальні проблеми. Про це говориться у відкритому листі Кужель до Яценюка.
Недавно на сайті "Фронт змін" була оприлюднена позиція Яценюка щодо неприпустимості подвійного оподатковування трудових мігрантів і надання добровільного вибору для цих людей у питанні, платити чи ні відрахування в Пенсійний фонд.
"Хочу підкреслити, що і Ваші особисті погляди, і державницька політика Кабінету Міністрів на цю болючу для українського суспільства тему збігаються. Повідомляю Вас, що з моєї ініціативи 5 березня уряд прийняв розроблену Держкомпідприємництвом Постанову "Про особливості застосування окремих норм Указу Президента України від 3 липня в 1998 р. N 727 для фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність за межами України, в умовах світової фінансово-економічної кризи", у якій знайшли практичне втілення всі декларовані Вами заяви", - стверджує Кужель.
Голова Держкомпідприємництва заявляє, що вона вже давно знайома із проблемою соцзахисту "заробітчан". "Ще в далекому 2004 році я здійснювала поїздки західними областями України, і майже в кожному містечку до мене зверталися люди, які нелегально працюють або працювали за кордоном, із проханням про допомогу. Вони просили мене розробити механізм соціального захисту робітників і, що найголовніше, механізм легалізації зароблених важкою працею грошей на території України. Адже, як Вам відомо, існує закон, згідно з яким кожний громадянин повинен платити 15% податок з доходів фізичних осіб", - говориться у відкритому листі.
"Люди самі запропонували механізм, який, на їхню думку, буде сприяти легалізації і їх соціальному захисту, – впровадження єдиного податку для працівників", - повідомляє Кужель.
За її словами, це питання вже розглядалося і проект постанови вже підготовлений. Працівник повинен платити 200 грн на місяць єдиного податку, завдяки чому можна буде легалізувати 500 тис. грн.
"Пишаюся тим, що повернувшись на посаду голови Держкомпідприємництва, я за підтримки прем'єр-міністра виконала прохання трудових мігрантів і підготувала проект вищезгаданої постанови. Даний документ передбачає право громадян України, які здійснюють підприємницьку діяльність за межами України і не втягують у свою діяльність найманих робітників, обрати спосіб оподатковування доходів по єдиному податку шляхом одержання свідоцтва про сплату єдиного податку. Ставка єдиного податку становить 200 гривень, і ця незначна сума надає право легалізації суми, еквівалентної 500 тис. гривень. Підкреслюю, що право вибирати належить особисто людині - чи скористатися легалізацією, чи знехтувати можливістю, яку надає держава. Рішення про перехід на єдиний податок добровільне", - стверджує Кужель.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас