Бельгія може відкрити ринок праці для робітників Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія може відкрити ринок праці для робітників Східної Європи

921
Міністр закордонних справ Бельгії Карел де Гухт має намір зняти суворі обмеження відносно східноєвропейських робочих мігрантів, передає The Sofia Echo.
Карел де Гухт сподівається, що обмеження на працю мігрантів зі Східної Європи в Бельгії будуть зняті вже в травні 2009 року. Про це міністр закордонних справ Бельгії заявив після зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорські.
Бельгія, Німеччина та Австрія заново затвердили систему обмежень відносно трудових мігрантів із країн, що приєдналися до Євросоюзу в 2004 році.
За словами де Гухта, тисячі поляків нелегально працюють у Бельгії.
"Цей потік людей не зменшиться, якщо ми його узаконимо. Але якщо поставити його на офіційну основу, то ці люди будуть платити податки…", - цитує слова міністра закордонних справ Бельгії The Sofia Echo.
Бельгія (офіційна назва - Королівство Бельгія) - держава в Західній Європі. Межує на півночі з Нідерландами, на сході з Німеччиною, південному сході з Люксембургом і з Францією на півдні та заході. Обмивається Північним морем на північному заході.
Форма правління - конституційна монархія. Форма адміністративно-територіального устрою - федерація.
Населення Бельгії перевищує 10 мільйонів людей. Більшу частину населення країни становлять міські жителі (більше 90%).
Найбільші групи мігрантів - італійці, вихідці з Демократичної республіки Конго, вихідці з Туреччини, вихідці з Марокко та інших арабських країн.
На даний момент у Бельгії проживає трохи більше 100 000 вихідців із країн колишнього СРСР.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас