Еексперт: .Зростання курсу долара на міжбанку викликане попитом з боку імпортерів, банків та підприємств реального сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Еексперт: .Зростання курсу долара на міжбанку викликане попитом з боку імпортерів, банків та підприємств реального сектора

Кредит&Депозит
2012
Зростання курсу долара на міжбанківському валютному ринку в останні дні викликане попитом з боку імпортерів, комерційних банків та підприємств реального сектора економіки для погашення раніше взятих кредитів.
Таку думку висловив РБК-Україна керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Микола Івченко.
Експерт підкреслив, що останнім часом спекулятивна діяльність фінустанов, що намагаються заробити на коливаннях курсу валют, достатньо жорстко присікається Національним банком. При цьому він позитивно оцінив діяльність НБУ, спрямовану на стабілізацію діяльності на валютному ринку. "Регулятор провів чотири валютні аукціони для погашення кредитів, виданих фізичним особам за пільговим курсом. На цих валютних аукціонах було продано 203 млн дол. Таким чином, попит населення на готівковий долар був істотно знижений. Останнім часом ми бачимо стабілізацію на ринку і якщо така ситуація проіснує хоч би впродовж двох-трьох місяців, можна буде вже говорити про стабілізацію валютної політики", - відзначив Івченко.
В той же час він висловив упевненість, що стабілізації валютного ринку в Україні також могло б посприяти отримання другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду. "Другий транш в розмірі близько 1,8 млрд дол. дозволив би НБУ збільшити середню суму щоденних інтервенцій на 20-30 млн дол. Також розширяться можливості регулятора по рефінансуванню комерційних банків", - вважає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас