Швейцарський банк визнав борги компанії Олега Дерипаски безнадійними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський банк визнав борги компанії Олега Дерипаски безнадійними

2171
Швейцарський банк UBS вирішив списати як безнадійні борги облігації компанії "Газ-Фінанс", яка через "ГАЗ" контролюється російським мільярдером Олегом Дерипаскою. Про це повідомляє сайт Infox з посиланням на свої джерела, близькі до швейцарського банку.
Жодне з російських інформагентств або ділових газет поки подібну інформацію не опублікували.
За даними видання, у портфелі UBS перебували облігації на 20 мільйонів доларів. 13 лютого по них був допущений технічний дефолт. Офіційно в UBS ситуацію з боргами компанії Дерипаски не коментують.
Списання облігацій означає, що банк визнає їхню вартість рівною нулю. Раніше європейські та американські фінансові організації списали через кризу активи на десятки і сотні мільярдів доларів. Ці списання й стали однією з основних причин глобального економічного спаду.
Практично всі компанії Олега Дерипаски в період кризи опинилися в складному фінансовому становищі. Справа в тому, що вони набрали багато боргів, які потрібно виплатити в найближчі роки, однак через заморожування кредитного ринку рефінансувати їх виявилося неможливим.
Борги тільки одного "ГАЗ" оцінювалися російськими ЗМІ до середини лютого в 45 мільярдів рублів, з яких половину необхідно було виплатити в першому кварталі 2009 року. Усього ж борги всіх компаній Дерипаски становлять більше 20 мільярдів доларів.
Раніше повідомлялося, що до компаній Олега Дерипаски подали позови відразу кілька банків. При цьому президент Росії Дмитро Медведєв 16 березня заявив, що банки не повинні доводити великі підприємства, що заборгували їм, до банкрутства та уникати "корпоративного егоїзму".
У цілому російські компанії - як державні, так і приватні - повинні до кінця 2009 року виплатити або рефінансувати борги від 117 до 141 мільярда доларів (оцінки Deutsche Bank і Центробанку Росії відповідно).
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас