За порушення ПДР можна потрапити за грати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За порушення ПДР можна потрапити за грати

1011
Ідея заміни збільшених штрафів за порушення ПДР громадськими роботами частково провалилася – порушники знайшли спосіб не з'являтися на ділянках.
"Є такі порушники, які намагаються ухилитися. Думають, що це все несерйозно. Зараз підозрюємо одного із чиновників, що він незаконно видав порушникові довідку про те, що той уже виконав громадські роботи", - розповів начальник прес-служби волинського УДАІ Віктор Главичка.
У ДАІ Волинській області запропонували закривати в СІЗО на сім днів тих, хто вирішив проігнорувати громадські роботи. У Рівненській області водіїв, які ухиляються від робіт, уже попередили, що їх будуть заарештовувати без права побачень із рідними та одержання передач, повідомила начальник прес-служби обласної ДАІ Світлана Мазко.
Зараз порушники за бажанням ідуть у підпорядкування ЖЕКам, які й дають їм завдання: наприклад, підмести вулиці і парки, прибрати території шкіл і цвинтарів.
Альтернативним покаранням скористалася третина із усіх затриманих у п'яному стані за кермом. Тільки в Рівненській області їх - 271 людина. "У мене був такий робітник. Правда, він соромився працювати у своєму районі, тому що по вулицях проходить багато знайомих йому людей. Він попросив, щоб я його направив у таке місце, де б його менше бачили, я пішов йому на зустріч. А ініціатива в цілому непогана", - розповів директор луцького ЖЕКа №2 Володимир Рижук.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас