Майже половина українців готові платити за працевлаштування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина українців готові платити за працевлаштування

Казна та Політика
776
Оплатити кадровому агентству допомогу в пошуку роботи готові 40% українців, 43% наших співгромадян воліють працевлаштовуватися самотужки. Такі результати опитування, проведеного Дослідним центром порталу Superjob.ua.
Більша частина тих, хто не проти працевлаштуватися за гроші, уточнюють, що платити варто тільки у випадку "успішного працевлаштування та одержання зарплати на руки". Згідно з результатами опитування, частіше на цей крок готові піти чоловіки (48%), ніж жінки (33%). Крім того, до платного працевлаштування частіше вдаються люди більш старшого віку – серед тих, кому за 50, оплатити кадровому агентству пошук роботи готові 53% опитаних. Молоді українці у свою чергу більше сподіваються на свої сили – серед учасників опитування до 30 років позитивну відповідь дали 35%.
Майже половина з тих, хто готовий удатися до платних послуг у пошуку роботи (47%), згодні заплатити рекрутерам не більше 25% від своєї майбутньої зарплати, 41% кандидатів готові віддати агентству від 25% до 50%. "Якщо працевлаштування буде гідним", 7% українців заплатить агентству 50-75% від планованої місячної зарплати. 3% опитаних готові заплатити 75-100% від місячного окладу, ще 2% вважає, що за пошук роботи можна заплатити суму, що перевищує місячний оклад (більше 100%).
Українці, які не готові платити за пошук роботи (43%), вважають, що агентствам повинні платити роботодавці, яким рекрутери допомагають знайти співробітників. Крім того, багато респондентів побоюються зіткнутися із шахрайством, тому що вже мають сумний досвід співробітництва з агентствами з працевлаштування.
"Агентству платиш гроші, а вони тобі дають адреси неіснуючих фірм або фірм, які рік тому знайшли собі працівників", – сказав один з опитаних.
Завагалися з відповіддю 17% респондентів.
Шукачам, які готові скористатися платною послугою кадрових агентств, фахівці радять наступне: платити варто тільки за конкретні дії – консультації психологів, тренінги, допомогу в складанні резюме. Стежте за тим, щоб у договорі було чітко зазначено, що саме дане агентство має на увазі під словами "допомога в працевлаштуванні", і тоді співробітництво з ним не обернеться марнуванням часу і грошей.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас