Керівник АМКУ бачить підстави для зниження цін на паливо на 0,4-1 грн/л — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівник АМКУ бачить підстави для зниження цін на паливо на 0,4-1 грн/л

Енергетика
415
На сьогоднішній день є підстави знизити ціни на паливо в Україні на 0,4-1 грн на літрі, вважає виконувач обов'язків голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олександр Мельниченко.
"За результатами дослідження ми дійшли висновку, що на сьогоднішній день є підстави знизити ціни на паливо на суму від 40 коп. до 1 грн (на літрі)", - сказав він в інтерв'ю "Юридичній газеті".
За словами Мельниченка, до такого висновку прийшла експертна група, очолювана за рішенням уряду Антимонопольним комітетом, яка була створена після порушення АМКУ відповідної справи і початку розслідування ситуації на ринку палива.
До складу експертної групи також входили представники Міністерства палива та енергетики України, Державної інспекції з контролю за цінами і найбільших операторів нафтового ринку.
"Ми з'ясували існування конкурентної маржі, на якій можуть бути знижені ціни на паливо. Механізм цього зниження лежить у площині відповідальності безпосередньо суб'єктів господарювання", - відзначив в.о. голови АМКУ, говорячи про висновки експертної групи.
На думку Мельниченка, державі необхідно знайти юридичні способи приведення ринку палива в країні до конкурентної ціни.
"Якщо суб'єкти не співробітничають із державою та адекватно не врегулюють ціни на паливо, фактично єдиним юридичним механізмом реагування на таку ситуацію, на мою думку, залишається застосування жорстких санкцій", - сказав Мельниченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас