У США вже помітні ознаки відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вже помітні ознаки відновлення економіки

Казна та Політика
2050
Уперше з 1987 року голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке дав згоду на проведення інтерв'ю. У ньому він відзначив, що вже помітні перші ознаки майбутнього відновлення економіки. Про це сьогодні пише "The Times".
"Позитивні прогнози Бена Бернанке допомогли продовжитися тендітному зростанню на світових фондових ринках - так, учора британський FTSE 100 піднявся ще на 2,9%", - цитує видання "Inopressa".
Голова ФРС відзначив, що перспектива початку нової депресії минула. Втім, незважаючи на свій оптимізм, він відзначив, що економічне зростання не зможе початися в наступному році, якщо банки не стануть видавати гроші за більш спрощеними схемами, а фінансові ринки не стабілізуються. "Я бачу перші ознаки майбутнього зростання, - заявив він, - не скрізь, але на деяких з тих ринків, де ми працюємо".
Минулого тижня "Citigroup", "the Bank of America" і "Barclays", найбільші банки, повідомили про зростання прибутку з початку поточного року. Більше того, за новою статистикою роздрібна торгівля в США, схоже, намацала "дно", і її показники поповзли вгору. Аналітики впевнені, що в основі нинішньої кризи - банки, позитивна інформація звідти змінює і ситуацію загалом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас