Тимошенко запевняє, що "податкового геноциду" не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко запевняє, що "податкового геноциду" не буде

Казна та Політика
948
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що в умовах економічної кризи уряд не планує підвищувати податки для підприємців.
Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала сьогодні під час зустрічі із представниками малого і середнього бізнесу під час своєї робочої поїздки в Харків.
У той же час організації профспілок харківських підприємців і активісти "Союзу підприємців Харківщини" передали Тимошенко "Відкрите звернення підприємців сфери торгівлі та виробників товарів широкого вжитку", у якому просять главу уряду звернути увагу міністрів, парламентаріїв і керівників фіскальних органів на неприпустимість збільшення податкового навантаження на малий і середній бізнес в умовах нинішньої економічної кризи.
У своєму зверненні підприємці підкреслюють труднощі, пов'язані з підвищеннями ставок за кредитами комерційними банками, з постійними перевірками з боку фіскальних і правоохоронних органів, які збільшенням податкового тиску на бізнес намагаються компенсувати недосконалість податкової системи і т.д.
"На цьому фоні з боку урядових чиновників і окремих народних депутатів України постійно лунають заклики до ще більшого посилення податкового навантаження, а також до вирішення проблем дефіциту державного і місцевих бюджетів України за рахунок звичайних підприємців", - підкреслюють представники малого і середнього бізнесу.
У цьому контексті, звертаючись до прем'єра, вони відзначають, що їм не зрозуміло, як узгоджується з висловленою главою уряду пропозицією "накласти мораторій на підвищення податків на малий і середній бізнес у період економічної кризи" "послідовна "антипідприємницька" позиція Міністерства фінансів і Міністерства економіки".
При цьому у своєму зверненні до Тимошенко підприємці висунули вимогу "захистити їх від економічного і психологічного тиску з боку окремих представників парламенту та уряду; дати публічну оцінку тим депутатам і чиновникам Кабміну, які в умовах економічної кризи намагаються організувати "податковий геноцид" малому і середньому бізнесу в Україні.
Також підприємці підкреслюють необхідність введення мораторію на підвищення податків і зборів з малого та середнього бізнесу в період економічної кризи, мораторію на перевірки суб'єктів підприємництва з боку контролюючих органів, а також - направлення частини коштів Стабілізаційного фонду і резервів НБУ на надання кредитних і податкових пільг для підприємців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас