Податкова декларація: що чекає неплатників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова декларація: що чекає неплатників

Казна та Політика
951
Якщо в 2008 р. ви підробляли "на стороні", здавали в оренду квартиру, одержали дивіденди або спадщину, то до 31 березня поточного року зобов'язані подати податкову декларацію. Це ж стосується і тих, хто торік продав кілька квартир або одержав дохід з-за кордону.
Затягувати зі здачею декларації не варто. Адже якщо її не подати або зробити це не вчасно, то можна отримати штраф - до 136 грн. Оштрафовані ви будете й у тому випадку, якщо в декларації про доходи знайдуть помилки. Оскільки для правильного заповнення документа потрібно досить багато інформації, краще зібрати потрібні дані заздалегідь.
Через 2-3 тижні після заповнення декларації ви повинні одержати листа із вказівкою суми податку, яку необхідно сплатити. Зробити це потрібно протягом 30 днів з моменту одержання листа. Тягти зі сплатою податку не варто. Адже покарають за це суворіше, ніж за помилки в декларації.
Якщо сума несплачених податків менша 17 тис. грн, то порушникові загрожує адміністративна відповідальність. Але якщо сховати податків більше ніж на цю суму, то це буде кваліфікуватися як карний злочин. За подібну провину передбачений штраф у розмірі 5100-8500 гривень. При великих сумах невиплаченого збору покаранням можуть бути виправні роботи на термін до двох років або позбавлення волі на термін до п'яти років.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас