МВС висунуло звинувачення Сандею Аделаджі в організації шахрайського заволодіння коштами громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС висунуло звинувачення Сандею Аделаджі в організації шахрайського заволодіння коштами громадян

Кримінал
867
Міністерство внутрішніх справ України висунуло звинувачення пасторові церкви "Посольство Боже" Сандею Аделаджі в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Департаменті зв'язків із громадськістю та міжнародної діяльності МВС України у вівторок.
У МВС підкреслили, що Аделаджі пред'явлені звинувачення в рамках розслідування кримінальної справи по King's Capital, порушеної в січні 2009 року.
"Слідчий пред’явив звинувачення громадянинові Нігерії Сандею Аделаджі, який постійно проживає в Україні і є старшим пастором церкви "Посольство Боже". Звинувачення пред'явлено за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами в особливо великих розмірах шляхом шахрайства)", - відзначили у МВС.
14 березня слідчий обрав Аделаджі запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Раніше такий запобіжний захід уже був застосований до пастора.
Як повідомлялося, 24 листопада київська міліція затримала керівника фінансової групи King's Capital (Київ) Бандурченка за звинуваченням у шахрайстві в особливо великих розмірах. Раніше заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до голови МВС із проханням розслідувати діяльність King's Capital у зв'язку з інформацією про сумнівну діяльність фінгрупи, а також враховуючи відмову цієї компанії виплачувати своїм вкладникам обіцяні кошти.
27 листопада 2008 року Шевченківський районний суд Києва заарештував голову групи компаній King's Capital О.Бандурченка.
25 листопада голова МВС Юрій Луценко заявив про причетність Аделаджі до організації діяльності фінансової групи King's Capital.
Ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас