Експерти: На ринку M&A в 2009 році будуть переважати середні за розміром компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: На ринку M&A в 2009 році будуть переважати середні за розміром компанії

353
На ринку злиттів і поглинань (M&A) в 2009 році будуть переважати середні за розміром компанії. Про це говориться звіті аналітичної групи M&A-Intelligence журналу "Злиття і поглинання".
"Варто очікувати збільшення M&A-активності в середньому сегменті. Він, як не парадоксально, опиняється в кращому становищі. Угоди в ньому набагато дешевші, і компанії в довгостроковій перспективі акуратніше, ніж великі компанії, підходили до своєї позикової політики, ліквідності та оцінки ризиків у цілому", - відзначається у звіті.
У той же час, на їхню думку, саме в середньому сегменті можливе збільшення рейдерських захоплень, оскільки через банківську кризу підприємства втратили доступ до кредитів і відчувають дефіцит обігових коштів. "Акцент на ринку готового бізнесу зміщується в сегмент транзакцій з неконтрольними частками активів. Помітний його кількісний приріст", - говориться у звіті.
У цілому, експерти аналітичної групи M&A-Intelligence прогнозують, що в 2009 році держава буде змушена заміщувати приватний капітал у сегменті M&A, у венчурних і санаційних угодах. Вони також прогнозують зростання останніх, як мінімум, у найближчі три-чотири місяці.
"Нікуди не дінуться продажі "проблемних активів" за ціною нижче ринкової. Проявиться тренд скупки активів, не запланованих бізнес-стратегіями компаній. Але зараз ринок диктує необхідність більш виразного цінового ставлення українських власників до своїх бізнесів", - відзначається у звіті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас