АУБ ініціює прийняття законопроекту "Про поновлення платоспроможності домогосподарств" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ ініціює прийняття законопроекту "Про поновлення платоспроможності домогосподарств"

907
Асоціація українських банків розробила і подала на розгляд у профільний комітет Верховної Ради проект закону "Про поновлення платоспроможності домогосподарств".
Як говориться в повідомленні прес-служби АУБ, законопроектом пропонується передбачити кошти, необхідні для забезпечення в 2009 році державної підтримки неплатоспроможним позичальникам-фізичним особам, у змінах до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".
Як повідомляє прес-служба, враховуючи це, президент АУБ Олександр Сугоняко в листі до голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Сергія Терьохіна відзначив недоцільність прийняття в другому читанні та у цілому проекту закону "Про захист майнових прав громадян у період виходу економіки України зі стану фінансової кризи".
АУБ також запропонувала даному комітету розробити Програму державної підтримки соціально-незахищених громадян, які в умовах кризи втратили свою платоспроможність.
Як відзначено в листі, спроба вирішити проблему тільки шляхом введення мораторію на стягнення заставного майна, тобто за рахунок вкладників банків, лише поглибить кризу в банківській і фінансовій сфері. "Вирішення проблеми і підтримка соціально-незахищених категорій позичальників неможливі без участі держави", - сказано в листі АУБ.
На думку президента АУБ, для комплексного вирішення питання захисту позичальників банків-фізосіб, які в умовах кризи втратили свою платоспроможність, необхідна розробка Програми державної підтримки соціально-незахищених верств населення. Така Програма повинна включати визначення критеріїв неплатоспроможності домашніх господарств; визначення домогосподарств, на які поширюється державна підтримка; визначення видів державної підтримки (викуп державою проблемної кредитної заборгованості; надання матеріальної допомоги для погашення заборгованості; надання компенсації на сплату відсотків за реструктуризованими кредитами тощо.).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас