Індекси США за підсумками понеділка знизилися вперше за 5 днів, ф'ючерси зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США за підсумками понеділка знизилися вперше за 5 днів, ф'ючерси зростають

Фондовий ринок
70
Американські фондові індекси Dow Jones і S&P 500 завершили торги в понеділок незначним зниженням, на 0,1-0,35%, вперше за п'ять торговельних днів через припинення ралі у фінансовому секторі.
Причиною стало зростання побоювань щодо ймовірного підвищення числа дефолтів за кредитними картами, повідомило агентство Bloomberg. Nasdaq знизився майже на 2% через падіння котирувань акцій SanDisk на 11% після того, як аналітики Bank of America рекомендували продавати їх.
Проте, ф'ючерсний ринок 17 березня показує позитивну динаміку: червневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:04 додав 0,32%, а на Dow Jones Industrial Average до 8:00 - 0,35%.
У перший робочий день тижня вартість акцій American Express знизилася на 3,3%, хоча під час торгів зростання досягло 8,1%. Компанія повідомила, що минулого місяця 5,3% кредитів за кредитними картами мали прострочені виплати не менш ніж на 30 днів у порівнянні з 4,7% у грудні та 5,1% - у січні.
"Втішливе ралі не може тривати, поки інвестори не одержать більше впевненості в тому, що проблеми в економіці дозволені", - вважає старший інвестиційний директор MTB Investment Advisors Вільям Двайєр.
Індекс S&P 500 Financials знизився за день на 1,9% - це найбільше падіння серед 10 галузей. Акції JPMorgan Chase & Co. подешевшали на 2,8%. Приріст ціни паперів Citigroup склав за підсумками торгів 31% (у ході сесії підйом досягав 51%) і Bank of America - 7,3% (21%).
Підвищення було обумовлено заявою глави Федеральної резервної системи Бена Бернанке про те, що рецесія завершиться цього року, а також оптимістичними заявами представників G20 і британського банку Barclays.
Міністри фінансів і глави центробанків G20 за підсумками зустрічі у вихідні висловили готовність почати "будь-які заходи" для відновлення зростання світової економіки. Серед цих кроків - заходи монетарної політики, фінансові стимули, реформи в сфері регулювання фінансових ринків. Ключовим пріоритетом провідні країни світу назвали відновлення нормального кредитування, для чого потрібна рекапіталізація банків, підтримка їх ліквідності та очищення від "токсичних" активів.
Британський Barclays оголосив про успішний початок 2009 року і гарні результати бізнесів-підрозділів. Тепер банк планує залучити додатковий капітал, щоб підвищити коефіцієнт достатності капіталу першого порядку (Tier 1) і забезпечити запас ліквідності на випадок поглиблення кризи.
Однак в останні півтори години торгів фондовий ринок пішов до низу.
"Є деякі побоювання, що це ралі не насправді, і інвестори хочуть бути впевнені, що воно не розвернеться і не піду в нові втрати", - заявив головний інвестиційний аналітик Key Private Bank Брюс Маккейн. Виправдання таким побоюванням, зокрема, дали новини від American Express.
Слідом за падінням паперів SanDisk котирування акцій Intel опустилися на 3,1% і National Semiconductor - на 6,5%.
Ціна паперів Sprint Nextel звалилася на 14% після погіршення їх рейтингу аналітиками Wachovia Securities через падіння продажів оператора мобільного зв'язку і зниження числа клієнтів.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок знизився на 7,01 пункту (0,1%) - до 7216,97 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився на 2,66 пункту (0,35%), склавши 753,89 пункту. Втрати індексу з початку року становлять 17%. Він демонстрував підвищення за підсумками двох тижнів цього року.
Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилося на 27,48 пункту (1,92%) - до 1404,02 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас