Азіатські фондові ринки зростають у вівторок 3-ю сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові ринки зростають у вівторок 3-ю сесію поспіль

Фондовий ринок
57
Фондові ринки Азії зростають у вівторок третю сесію поспіль на очікуваннях скорочення базової облікової ставки ЦБ Австралії та на повідомленні банку Standard Chartered Plc про прибутковий початок року, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 1,6% - до 77,43 пункту. Основне зростання припадає на котирування акцій фінкомпаній. За останні три сесії індикатор додав 7,4%.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився з відкриття торгів у вівторок на 2%, гонконгський Hang Seng - на 0,6%.
"Очікування, що ми побачимо додаткові заходи підтримки економіки, зростають і призводять до підвищення цін акцій, - говорить Фудзіо Андо з Chibagin Asset Management Co. - Підвищувальний рух на ринку може протривати до початку квітня".
Другий банк Великобританії за величиною ринкової капіталізації Standard Chartered оголосив у вівторок про те, що перші два місяці поточного року показали гарні результати. Раніше подібні заяви зробили провідні банки США і Європи: Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Bank of America та інші.
Банк Японії, який починає у вівторок щомісячне дводенне засідання, обговорює можливість купівлі субордининованого боргу і бондів у кредитно-фінансових установ, повідомляють японські ЗМІ.
Ціна акцій провідного австралійського рітейлера Woolworths Ltd. піднялася на 2,1% після того, як Резервний банк Австралії підтвердив, що має можливість продовжити зниження вартості кредитів. На засіданні, що пройшло на початку березня, ЦБ Австралії залишив облікову ставку без змін на рівні 3,25%.
Курс цінних паперів найбільшого банку Європи за величиною капіталізації HSBC Holding Plc, що також проводить операції в США і АТР, піднявся на 2,4% на тлі заяви Goldman Sachs про можливе відновлення банківських прибутків.
Котирування цінних паперів найбільшого японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Ltd. підскочили на 4,8%. Другий за величиною банк країни Mizuho Financial Group Inc. додав 4,2% вартості акцій.
Ринкова капіталізація найбільшого страховика Китаю China Life Insurance Co. збільшилася на 1,6% на тлі зростання страхових премій.
Акції BHP Billiton Ltd., найбільшої гірничорудної компанії світу, подорожчали на 1,7% після того, як мідь зросла в ціні на торгах у понеділок до максимуму за 4 місяці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас