Учасник ринку: В найближчі роки в Україні залишиться тільки одна-дві фондові біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасник ринку: В найближчі роки в Україні залишиться тільки одна-дві фондові біржі

393
Кількість організаторів торгівлі на українському фондовому ринку скоротиться в найближчі роки з приблизно 10, що існують сьогодні, до однієї-двох бірж, на яких, в основному, і будуть торгувати українськими цінними паперами. Про це повідомив голова правління ЗАТ "Фондова компанія "Автоальянс-Інвест" Дмитро Тараненко.
"Якщо раніше традиційно левова частина торгів на українському фондовому ринку відбувалася на біржі ПФТС, то тепер конкурентна боротьба між вітчизняними фондовими біржами загострюється, що повинно позитивно позначитися на ринку", – відзначив він.
За словами Д.Тараненка, активність вітчизняних фондових бірж обумовлена також вимогами українського законодавства. Зокрема, Закон "Про цінні папери і фондовий ринок" передбачає наявність на ринку з 12 квітня 2009 року єдиної саморегулювальної організації (СРО) по кожному професійному виду діяльності. "Зокрема, саме українські фондові біржі ініціюють тепер створення СРО, що об'єднує торговців цінними паперами", - відзначив Д.Тараненко.
Як повідомлялося, 12 березня на загальних зборах членів трьох СРО - ВАТ "Київська міжнародна фондова біржа", ЗАТ "Українська фондова біржа" і асоціації "Регіональний фондовий союз" було ухвалено рішення про консолідацію в одне СРО. Консолідацію було вирішено провести на базі "Регіонального фондового союзу". При цьому назва союзу буде змінена на "Українські фондові торговці".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас