ООН: Боротьба з продовольчою кризою ще не завершена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Боротьба з продовольчою кризою ще не завершена

289
Різке зростання цін на продовольство в 2008 р. привело до збільшення "армії голодуючих" з 854 млн. до 967 млн. людей. Зараз ціни на продукти харчування трохи знизилися, однак вони як і раніше недоступні для багатьох з бідних верств населення. До того ж, це зниження збентежило охочих робити інвестиції в сільське господарство. Такий розвиток подій вимагає негайних дій, спрямованих на збільшення виробництва сільськогосподарської продукції і підтримку дрібних фермерів.
Про це заявила верховний комісар ООН із прав людини Наванетхем Піллей, виступаючи на 10-й сесії Ради із прав людини, повідомляє Центр новин ООН.
"Зовсім очевидно, що продовольча криза ще не подолана", - заявила головний правозахисник ООН. Вона додала, що зусилля у боротьбі з нею принесуть свої плоди тільки в тому випадку, якщо вони будуть засновані на необхідності забезпечення права людини на продовольство.
Н.Піллей нагадала про вжиті на міжнародному рівні кроки з протистояння кризі і боротьби з голодом. Разом з тим, вона заявила, що поки ці зусилля не були перетворені в конкретні дії щодо захисту найбільш уразливих категорій населення, які ще до початку нинішніх економічних потрясінь перебували у вкрай важкому становищі.
"Надто важливо визнати, що коріння нинішніх криз можна викорчувати тільки шляхом реалізації політики і розробки стратегій, що враховують існуючу нерівність і дискримінацію та забезпечують життєздатні механізми відповідальності", - підкреслила верховний комісар. Вона додала, що продовольство - це не тільки товар, а сільське господарство - не тільки бізнес. Від них залежить можливість виживання людей і майбутнє людства.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас