ООН: Криза відіб'ється на стані світового лісового господарства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Криза відіб'ється на стані світового лісового господарства

370
Більше 80% лісів у Європі припадають на Росію, говориться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).
У ній відзначається, що на сьогоднішній день територія Європи становить близько 17% усієї земної суші, при цьому на континенті розташована чверть лісових ресурсів світу, або близько 1 млрд гектарів.
За оцінками авторів доповіді, у найближчі десятиліття очікується зростання глобального попиту на продукцію лісового господарства як джерела енергії.
При цьому в документі прогнозуються подальші втрати лісів в Африці і розширення лісових покривів у Європі, повідомляє у вівторок служба новин ООН.
Автори доповіді звертають увагу на те, що нинішні економічні потрясіння і процеси, пов'язані зі зміною клімату, серйозно відіб'ються на ситуації з лісами. При цьому наслідки будуть неоднозначними.
Експерти вважають, що політика в сфері енергетики і зміни клімату приведе до збільшення використання деревини як джерела енергії. З іншого боку, обвал сектору житлового будівництва зменшив попит на деревину і лісоматеріали. У результаті відбулося скорочення інвестицій, що зачепило всі галузі лісопромислового сектору.
Фахівці побоюються також, що криза може привести до скорочення масштабів міжнародного фінансування, спрямованого на реалізацію ініціативи зі скорочення емісій парникових газів шляхом охорони та відновлення лісів.
Разом з тим автори доповіді сподіваються, що зростаюча увага до "зеленої економіки" може дати лісовій галузі новий стимул до розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас