ЄС: Спад економіки важко позначиться на сільському господарстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Спад економіки важко позначиться на сільському господарстві

Аграрний ринок
555
Вартість зерна і м'яса, швидше за все, не відновиться найближчим часом, оскільки спад у світовій економіці викликає зниження попиту, говориться у звіті Європейського союзу.
"Беручи до уваги, що спад у світовій економіці, за оцінками, підсилив падіння вартості багатьох видів сировини протягом другого півріччя 2008 року, це, як очікується, продовжить тиснути на короткострокові прогнози для більшості секторів сільського господарства", - цитує повідомлення Євросоюзу агентство Bloomberg.
Більш низький споживчий попит на м'ясо також означає і більш слабке споживання зернових, що використовуються для корму, відзначає ЄС. Ціни на зерно повинні відновитися до 2015 року до більш високих рівнів, ніж в останнє десятиліття, але суттєво нижче від рекордних позначок, зафіксованих торік.
До цього часу вартість сільськогосподарської продукції поступово виросте, зокрема, завдяки підвищенню попиту на продукти харчування і розробки біопалива, що виготовляється із зернових, вважає ЄС.
За даними ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН), продукти харчування в лютому подешевшали за підсумками сьомого місяця з останніх восьми через зниження вартості молочних продуктів, зернових і м'яса.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас