Гордон Браун має намір закликати Іран використовувати атомну енергію тільки в мирних цілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гордон Браун має намір закликати Іран використовувати атомну енергію тільки в мирних цілях

63
Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун має намір у вівторок вимагати, щоб Іран прагнув до використання атомної енергії тільки в мирних цілях.
За даними телерадіокорпорації Бі-Бі-Сі, Г.Браун має намір під час конференції в Лондоні відзначити, що Тегеран, що не припиняє роботи зі збагачення урану, становить серйозну загрозу в тому, що стосується поширення ядерних технологій.
Крім того, британський прем'єр-міністр збирається пообіцяти, що міжнародне співтовариство надасть підтримку Ірану, якщо він дійсно буде прагнути використовувати атомну енергію тільки в мирних цілях.
"Тому Ірану потрібно зробити ясний вибір: або нічого не змінювати у своєму підході, що приведе до більш суворих санкцій, або перейти до мирної атомної програми, контрольованої ООН, яка принесе чималу вигоду іранським громадянам", - попередить Г.Браун.
Бі-Бі-Сі відзначає, що прем'єр Великобританії переконаний, що в майбутньому мирні ядерні технології в будь-якому разі будуть потрібні дуже багатьом країнам. На його думку, тільки використання мирного атома дозволить суттєво знизити викиди в атмосферу газів, що викликають парниковий ефект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас