Катеринчук запропонував скасувати 13% надбавку до ставок ввізного мита — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катеринчук запропонував скасувати 13% надбавку до ставок ввізного мита

2142
"Формальних підстав для продовження застосування 13% тимчасової цільової надбавки до ставок ввізного мита більше немає. Я переконаний, що така норма повинна бути скасована і сьогодні запропонував парламенту розглянути відповідний законопроект (р.№ 4206 від 16.03.2009)", - про це заявив лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук.
"Я вважаю, що необхідність введення такої норми заради врегулювання стану платіжного балансу України була, однак застосування її при нинішніх умовах втратило будь-який зміст. За даними, які є в нас у розпорядженні, за січень поточного року сальдо рахунку поточних операцій стало позитивним. Підприємства України експортували товарів на 234 млн. доларів більше, ніж імпортували (без урахування імпорту газу, завезеного в минулі періоди). Аналогічна тенденція зберігалася в лютому і березні", - відзначив Микола Катеринчук.
Народний депутат відзначив, що "наступне застосування 13-процентної надбавки викличе дефіцит товару і приведе до збільшення ціни на імпортовані товари щонайменше на 25 відсотків".
"За даними Державної митної служби, у лютому місяці цього року в країну було завезено товарів на суму менш ніж 3 млрд. доларів США, а ще у вересні минулого року в країну імпортувалося товарів протягом місяця на суму майже 7,5 млрд. доларів", - відзначив він.
"При такій тенденції найближчим часом ми втратимо рівень забезпечення споживчих потреб населення й у той же час не встигнемо переорієнтувати внутрішні ресурси на задоволення цих потреб. Як наслідок, це приведе до дефіциту, а отже і чергової девальвації гривні. Виходячи саме з таких міркувань я вважаю, що норма про 13 процентну надбавку повинна бути негайно скасована", - додав Микола Катеринчук.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас