Великобританія продає королівський монетний двір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія продає королівський монетний двір

Казна та Політика
1203
Уряд Великобританії, якому гостро потрібні гроші на стимулювання економіки та фінансування бюджетного дефіциту, може передати функцію з їх випуску в приватні руки. Королівський монетний двір Великобританії (Royal Mint) став одним з держпідприємств, включених до числа пріоритетних цілей для приватизації.
Royal Mint карбує монети для Великобританії та ще 50 держав. За словами людини, знайомої планами уряду, якого цитує Financial Times, приватизованим може бути один із трьох підрозділів (британські монети, закордонні монети або пам'ятні монети), але швидше за все приватним інвесторам буде запропоноване все підприємство.
Офіційне оголошення про приватизацію може бути зроблене у квітні, але підготовка до продажу забере довгий час, оскільки вимагатиме змін до законодавства, цитує FT ще одну людину, знайому з підготовкою Royal Mint до приватизації.
Британські банкноти вже друкуються приватною компанією, De La Rue. Якщо буде приватизований Royal Mint, то все виробництво грошей у країні опиниться в приватних руках.
Втім, це лише готівка, тоді як Банк Англії зараз накачує економіку та фінансовий ринок грішми за допомогою заходів безготівкового обігу. 5 березня він знизив базову облікову ставку до 0,5%, найнижчого рівня з моменту своєї підстави в 1694 р. У той же день голова Банку Англії Мервін Кінг оголосив, що банк почне скуповувати державні облігації, щоб збільшити грошову масу і знизити ринкові ставки з довгочасних кредитів. Перші результати скупки обнадіюють: прибутковість 10-річних держоблігацій знизилася з 3,64% 5 березня до 20-літнього мінімуму 2,94% 13 березня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас