GM не має потреби в державній допомозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM не має потреби в державній допомозі

Казна та Політика
447
Американський концерн GM заявив, що не має потреби у двох мільярдах доларів, які просив надати в березні уряд США. Керівництво компанії змогло істотно урізати витрати в останні місяці і відкласти заплановані на січень і лютий витрати.
Представники GM відзначили, що на сьогодні ці кошти концерну не потрібні, але вони не можуть обіцяти, що гроші не знадобляться пізніше.
Нагадаємо, колишній президент США Джордж Буш на початку січня виділив концерну фінансову допомогу в розмірі 13,4 мільярди доларів в обмін на обіцянки реструктуризації діяльності та розробку екологічних автомобілів. Однак уже в середині лютого GM попросив в уряду ще 16,6 мільярда. За розрахунками керівництва автовиробника, кошти повинні бути перераховані концерну частинами - два мільярди GM хотів би одержати в березні, 2,6 мільярди - у квітні, а інші 12 мільярдів - різними сумами протягом найближчих двох років.
Раніше GM заявляв, що в тому випадку, якщо гроші не будуть надані автовиробникові, він почне закривати заводи в усьому світі та звільняти персонал. Крім того, якщо кошти не виділять до 31 березня, концерн змушений буде почати процедуру банкрутства. Як відзначив виконавчий директор GM Рік Вагонір, банкрутство General Motors обійдеться державі в 100 мільярдів доларів. При цьому, за підрахунками концерну, без роботи можуть залишитися близько трьох мільйонів чоловік і усьому світі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас