Шлапак: МВФ оцінює дефіцит бюджету ПФ в 2009 р. на рівні 6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: МВФ оцінює дефіцит бюджету ПФ в 2009 р. на рівні 6 млрд грн

Казна та Політика
224
Дефіцит бюджету Пенсійного фонду України в 2009 р. оцінюється в 6 млрд грн. Про це повідомив сьогодні перший заступник глави Секретаріату президента на брифінгу Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна. "Такі оцінки Міжнародного валютного фонду (МВФ), і ми вважаємо коректними ці розрахунки", - сказав Шлапак.
Він також повідомив, що, за розрахунками Секретаріату президента, дефіцит загального фонду держбюджету в 2009 р. складе близько 20 млрд грн. При цьому дефіцит на суму 5,8 млрд грн виник у зв'язку з неприйняттям парламентською коаліцією законопроектів, що забезпечують надходження до держбюджету вказаної суми, "хоча ці законопроекти коаліція раніше обіцяла прийняти".
Крім того, за словами Шлапака, в 2009 р. парламент прийняв 11 антикризових законопроектів, внаслідок чого прибуткова частина загального фонду держбюджету збільшиться на 500 млн грн, а витратна - на 3,6 млрд грн.
Шлапак також підкреслив, що уряд до цих пір не визначив джерело фінансування для забезпечення виконання законів з подолання кризових явищ в будівельній галузі, АПК і низку інших документів на суму 9,3 млрд грн.
"Ми представили уряду наші розрахунки і чекаємо, що такі ж розрахунки зроблять Мінфін і Мінекономіки. І тоді через 1-2 тижні ми або виходимо на єдину позицію про розмір дефіциту держбюджету, або докладаємо про те, в чому полягають наші розбіжності, після чого ухвалюватиметься відповідне рішення", - сказав перший заступник глави Секретаріату президента.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас