Австралія вперше за 10 років скорочує квоти на число мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія вперше за 10 років скорочує квоти на число мігрантів

477
Уперше за останнє десятиліття уряд Австралії скорочує квоти на число мігрантів – тепер число розглянутих заявок на одержання громадянства з боку висококваліфікованих фахівців зменшиться на 14%.
Міністр імміграції країни Кріс Еванс стверджує, що в 2009-10 роках дозвіл на роботу в Австралії одержать 115 мігрантів, для порівняння – в 2008 році число таких дозволів склало 133 тисячі. Крім того, буде скорочене число позицій, на які буде дозволено запрошувати мігрантів, пише K2Kapital.
На подібні заходи країна була змушена піти у зв'язку з різким стрибком безробіття. Так, у лютому рівень безробіття досягло 5,2%, а до середини 2010 року, за прогнозами фахівців, збільшиться до 7%. Уперше за сім років у країні було відзначено зниження ВВП на 0,5%.
Заявки від мігрантів уряд Австралії приймає залежно від наявності місць у списку професій, де спостерігається брак робочої сили. У грудні Міністерство імміграції викреслило із цього списку перукарів і кухарів. Тепер у число скорочених позицій потраплять електрики, муляри, водопровідники і теслі. Як і раніше будуть залучатися IT-фахівці, доктори, медсестри та інженери.
Нагадаємо, у середині грудня уряд Австралії переглянув імміграційну програму на другу половину 2008-2009 років таким чином, що іммігранти, що спонсоруються роботодавцем, і ті, чиї професії в списку особливо затребуваних спеціальностей, будуть мати великий пріоритет при одержанні віз постійного резидента. За словами міністра з питань міграції Кріса Еванса, зміни, що вступили в силу із 1 січня 2009 року, головним чином спрямовані на те, щоб імміграційна програма відповідала необхідним вимогам економічної ситуації в країні.
Як повідомлялося, Сенат Австралії схвалив 13 лютого запропонований урядом лейбористів законопроект про виділення 42 млрд. австралійських доларів (27 млрд. доларів) на стимулювання охопленої кризою економіки.
З них 28,8 млрд. будуть витрачені протягом чотирьох найближчих років на громадські роботи (будівництво житла, шкіл і доріг) з метою стимулювання зайнятості. Ще 12,7 мільярда підуть на податкові канікули для малого бізнесу і прямі виплати нужденним сім'ям і студентам.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас