Британський банк Barclays може продати частину своїх активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк Barclays може продати частину своїх активів

Казна та Політика
325
Третій за розміром кредитор Великобританії Barclays Plc. заявив про "гарний старт" цього року і прагнення до зміцнення своєї капітальної бази без допомоги уряду країни, повідомляє Bloomberg.
Barclays також оголосив про проведення переговорів про продаж свого бізнесу з валютної торгівлі iShares, який є частиною Barclays Global Investors. Поки ніякого конкретного рішення про продаж активів банку не прийнято, говориться в офіційній заяві британської фінансової групи.
Barclays вивчає можливість продажу iShares після того, як його конкуренти Royal Bank of Scotland Plc. і Lloyds Banking Group Plc. збільшили свій капітал за рахунок державної допомоги, що привело до зростання урядової частки в кожному з банків до 75%.
На кінець 2008 року Barclays Global Investors управляв активами у розмірі 1,04 трлн. фунтів стерлінгів, з них 226 млрд. фунтів припадали на iShares.
Barclays також заявив про те, що почав переговори з мінфіном про участь у держпрограмі захисту активів з урахуванням інтересів акціонерів. При цьому ще в січні цього року банк запевняв, що йому не потрібна допомога уряду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас