НБУ збирає пропозиції банків щодо нарощування капіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ збирає пропозиції банків щодо нарощування капіталізації

Казна та Політика
1386
Національний банк України (НБУ) збирає пропозиції банків щодо нарощування капіталізації кредитно-фінансових установ і підтримки їх ліквідності, повідомив НБУ в листі до банків.
"Просимо в термін до 18 березня 2009 року надати ваші пропозиції щодо стабілізації діяльності банків України по наступних напрямках: підвищення рівня реальної капіталізації банків; забезпечення поточної платоспроможності банків; підтримка ліквідності банків", - вказується в листі.
НБУ збирає пропозиції банків для доопрацювання плану антикризових заходів у банківській системі в 2009-2010 рр.
У листі відзначається готовність НБУ вивчити пропозиції банків щодо кроків із забезпечення ліквідності, включаючи довгострокову; з розширення методів і інструментів рефінансування; умов, на яких банки зможуть розвивати кредитування у випадку підвищення ризиків падіння вартості забезпечення.
Крім того, НБУ попросив думку банків щодо можливих заходів у питанні консолідації банківського сектору.
НБУ також збирає пропозиції банків щодо шляхів зниження рівня доларизації банківської системи, зокрема, банківських пасивів; вирішення проблеми іпотечного кредитування населення в іноземній валюті; удосконалювання валютних аукціонів і підтримки реального сектору економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас