Політики обурені виплатою колишньому главі Deutsche Post 20 мільйонів євро пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політики обурені виплатою колишньому главі Deutsche Post 20 мільйонів євро пенсії

Казна та Політика
704
Політики всіх партій і соціальних спілок обурені виплатою пенсії в розмірі 20 мільйонів євро колишньому главі Deutsche Post Клаусу Цумвінкелю, засудженому за несплату податків.
Німецький поштовий концерн Deutsche Post на поточному тижні виплатив своєму колишньому главі Клаусу Цумвінкелю одноразово пенсію в розмірі 20 мільйонів євро. Цей факт викликав різку критику серед політиків різних партій. За приховання від податкових служб Німеччини майже 1 мільйона євро колишній топ-менеджер нещодавно був присуджений до 2 рокам позбавлення волі умовно і заплатив штраф у розмірі одного мільйона євро.
"Це скандал. Такі люди руйнують соціально-ринкову систему економіки", - наводить слова прем'єр-міністра Баварії Хорста Зеєхофера газета Bild am Sonntag. За словами політика Християнсько-соціального союзу, отримані Цумвінкелем гроші в жодному разі не є заслуженою платою за те, що він пішов на відпочинок - за ухилення від податків він був змушений передчасно залишити свою посаду. На майбутнє Зеєхофер радить компаніям так укладати контракти з топ-менеджерами, щоб засуджені за злочин не могли ще й заднім числом одержувати великі суми.
Генеральний секретар СДПГ Хубертус Хайль назвав одержання Цумвінкелем пенсії "безсоромністю щодо всім тих, хто в Німеччині важко працює, чесно платить податки і дотримується встановлених правил". З ним згодний генсек СвДП Дірк Нібель. За його словами, "не все, що легально, автоматично є легітимним".
Віце-президент найбільшого в Німеччині соціальної спілки Vd Карін Хінзінгер заявила, що для 20 мільйонів пенсіонерів, які змушені ще додатково подпрацьовувати, мільйонні виплати Цумвінкелю - удар в обличчя.
Концерн Deutsche Post виплатив своєму колишньому шефові пенсію одноразово. За поясненням самого Клауса Цумвінкеля, це передбачав його трудовий договір.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас