Країни БРІК проти відтоку приватного капіталу з країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни БРІК проти відтоку приватного капіталу з країн, що розвиваються

Казна та Політика
370
Міністри фінансів країн БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) вважають, що відтік приватного капіталу з їхніх країн продовжиться в 2009 р. і 2010 р. У зв'язку із цим країни БРІК закликають міжнародні фінансові інститути збільшувати обсяги кредитування економік, що розвиваються, щоб заповнити викликаний кризою відтік приватних коштів, передає Reuters.
"Надто важливо, щоб багатосторонні фінансові організації розширили кредитування, компенсуючи "втечу" приватного капіталу", - говориться в спільному комюніке міністрів фінансів країн БРІК, опублікованому після їхньої зустрічі в британському Хоршемі.
Країни БРІК закликали до поповнення ресурсів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і до реформування системи квот і голосів у МВФ. На думку міністрів фінансів БРІК, сьогоднішні ресурси МВФ "неадекватні і повинні бути значно збільшені через різні канали".
Перегляд квот і представництва країн у МВФ повинен бути завершений не пізніше січня 2011 р., вказують міністри фінансів. "Ми закликаємо до невідкладних дій відносно голосів і представництва у МВФ, щоб нова система краще відображала реальну економічну вагу учасників", - передає Reuters заяву БРІК.
Міністри фінансів країн БРІК також виступили за прискорення процесу продажу частини золотих резервів МВФ і ослаблення лімітів за обсягом кредитування для одного позичальника Світовим банком. Міністри висловилися проти протекціонізму в будь-яких його проявах.
Нагадаємо, 13 березня в англійському м. Хоршемі відкрилося дводенне засідання міністрів фінансів країн "великої двадцятки" (G20). Від Росії в заходах бере участь віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас