Ринок акцій США завершив тиждень із блискучими результатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій США завершив тиждень із блискучими результатами

Фондовий ринок
313
Торги в США в п'ятницю 13 березня завершилися ростом котирувань акцій четвертий день підряд. Причому минулий тиждень став найкращим для інвесторів майже за 4 місяці.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average зміцнився на 53,92 пункту, або на 0,7%, до 7223,98 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився ростом на 5,81 пункту, або на 0,7%, на позначці 756,55 пункту. Високотехнологічний” Nasdaq Composite здійнявся на 5,40 пункту, або на 0,4%, і закрився на позначці 1431,50 пункту.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average зріс на 9%, індекс широкого ринку S&P 500 злетів на 10,7%, а високотехнологічний Nasdaq Composite здійнявся на 10,6%.
На цьому тижні керівництво відразу декількох банків зробили заяви про те, що їх банки на початку цього року зафіксували непоганий прибуток. Це сприятливо позначилася на паперах фінансового сектора, але тепер інвестори з нетерпінням очікують більш конкретних звітів від банків, і не виключено, що вони можуть не виправдати настільки оптимістичні заяви.
Акції General Motors (GM) другий день підряд продемонстрували значне зростання, подорожчавши ще на 25%. Фінансовий директор компанії напередодні заявив, що GM не буде потрібно держкредит у розмірі $2 млрд. у березні цього року, що компанія запросила в лютому.
Акції компаній Merck подорожчали на 13% після того, як Sanford Bernstein підвищив рейтинг акцій компанії до “вище ринку” з “нарівні з ринком”. Рішення аналітиків пов'язане з майбутнім злиттям з Schering-Plough, що, як очікується, сприятливо позначиться на результатах діяльності компанії.
Дефіцит торговельного балансу США впав у січні поточного року до мінімального значення за 6 років на тлі скорочення попиту американців на імпортні товари - від нафти країн ОПЕК до японських автомобілів. Негативне сальдо торговельного балансу США в січні 2009 р. зменшилося в порівнянні з переглянутим значенням за грудень 2008 р. на 9,7% і склало $36,03 млрд. це найменше значення з жовтня 2002 р. Такі дані опублікувало сьогодні Міністерство торгівлі країни. Крім поставок палива, дефіцит склав $21,3 млрд.
Драматичне падіння американських фондових індексів у перші два місяці нового року викликано панічним скиданням акцій гравцями і призвело до недооцінки їх сьогоднішньої вартості. Таку думку висловив в інтерв'ю агентству Reuters Мартін Сас, глава інвестиційної компанії MD Sass, під управлінням якої перебуває $6 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас