Саудівська Аравія буде кредитувати компанії за рахунок державних інвестфондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія буде кредитувати компанії за рахунок державних інвестфондів

Казна та Політика
135
Саудівська Аравія буде використовувати державні інвестиційні фонди для збільшення кредитування компаній у спробі стимулювати економіку, що постраждала від падіння цін на нафту, повідомляє Financial Times.
За словами саудівського міністра фінансів Ібрагіма аль Асафа (Ibrahim al-assaf), Державний інвестиційний фонд (Public Investment Fund - PIF) - величезний державний механізм, що контролює акції деяких провідних компаній - нарощує обсяги кредитування, збільшуючи строки позик для компаній і надаючи їм відстрочку по платежах на п'ять років.
У той час як PIF може кредитувати тільки компанії, акціонером яких він є, Фонд промислового розвитку (Industrial Development Fund) і державний кредитно-ощадний банк збільшують фонди для кредитування середніх і дрібних компаній.
Асаф заявив в інтерв'ю FT, що економіка найбільшого у світі експортера нафти постраждала від глобальної фінансової кризи менше, ніж інші. Саудівські банки в основному уникли інвестування в токсичні активи, однак посилили свої критерії ризиків.
За даними саудівського банку SAMBA, у другому півріччі минулого року обсяг кредитування приватного сектору зменшився на 1%. Уряд уже влив у банківську систему $3 млрд., знизив резервні вимоги по вкладах і знизив ставки кредитування до 2%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас