Київ допускає підвищення тарифів на житлокомпослуги з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ допускає підвищення тарифів на житлокомпослуги з травня

Енергетика
331
Київська міська державна адміністрація допускає підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення з 1 травня. Про це журналістам повідомив перший заступник голови міськадміністрації Анатолій Голубченко.
За його словами, адміністрація має намір чітко дотримуватися процедури прийняття регуляторного акту про підвищення тарифів.
Він відзначив, що за основу тарифів будуть узяті розрахунки компаній, що надають житлокомпослуги, погоджені з Державною інспекцією з контролю за цінами в жовтні 2008 року.
На підставі цих висновків інспекції адміністрація розраховує в березні підрахувати розмір тарифів і видати відповідні розпорядження про їх підвищення із травня.
У квітні, за словами Голубченка, тарифи будуть обговорюватися громадськістю, а з 1 травня набудуть чинності, якщо всі сторони, зацікавлені в прозорому і об'єктивному формуванні тарифів, будуть задоволені.
Голубченко підкреслив, що при розробці тарифів міськадміністрація має намір погодити їх із профспілками, Антимонопольним комітетом, Державним комітетом з регуляторної політики та підприємництва, Міністерствами економіки і житлово-комунального господарства.
Голубченко не зміг спрогнозувати розмір тарифів, однак підкреслив, що адміністрація зробить усе можливе, щоб їх підвищення було нижчим, ніж планувалося з 1 лютого.
Крім того, він повідомив, що серед побажань міністерств із приводу формування тарифів є пропозиція зменшити прибудинкову територію житлових будинків і, таким чином, зменшити розмір квартплати, що встановлюється окремо для кожного будинку.
Голубченко припустив, що адміністрація може погодитися на цю пропозицію, однак самі жителі не хочуть цього.
Тому, за його словами, адміністрація має намір шукати компроміс.
Також він повідомив, що компанії "Київводоканал" і "Київенерго" подали в Держінспекцію з контролю за цінами розрахунки вартості вироблених ними комунальних послуг для юридичних осіб.
Після узгодження цих розрахунків адміністрація планує встановити також тарифи на компослуги для бюджетних організацій та інших юросіб.
Однак можливу дату підвищення тарифів для цих категорій споживачів Голубченко не назвав.
Як повідомляло агентство, 4 березня Київська міська державна адміністрація скасувала підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення і на комунальні послуги для юридичних осіб.
Раніше Київміськадміністрація підвищила тарифи на опалення, холодну, гарячу воду і водовідведення для населення на 48,1-109,5% з 1 лютого, при цьому зберігши на колишньому рівні дані тарифи для малозабезпечених городян.
У лютому Президент Віктор Ющенко скасував підвищення Київміськадміністрацією тарифів на компослуги для бюджетних і комерційних організацій в 1,08-4,73 рази.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас