Скасовано мито на деякі російські товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасовано мито на деякі російські товари

27
Кабінет Міністрів скасував запроваджене у березні цього року спеціальне мито в розмірі 20 % на імпорт окремих товарів з Росії з моменту скасування Росією спеціального мита на імпорт з України труб з чорних металів. Про це говориться у постанові Кабміну від 16 вересня, повідомляють Українські Новини.
Своїм рішенням Кабмін скасував свою постанову від 29 березня про запровадження 20 % мита на імпорт низки товарів з Росії, серед яких легкові автомобілі, феросплави, залізорудна сировина, прокат, інші металовироби тощо. Нагадаємо: після тривалих переговорів з Україною Росія у квітні минулого року запровадила квоту на експорт українських труб у розмірі 650 тисяч тонн на рік. Після шестимісячних переговорів торік уряди України й Росії домовилися подовжити квоту 650 тисяч тонн на експорт українських труб у Росію на цей рік.
Раніше Росія мала намір запровадити імпортне мито в розмірі 20 % на українські труби великого діаметру, і 40 % — на труби інших діаметрів, однак після укладення угоди про квоти вона відмовилася від цього. Наприкінці березня Кабмін прийняв постанову, передбачивши запровадження 20 %-го мита на імпорт в Україну 20 найменувань російської продукції, якщо Росія застосує експортне мито на поставки українських труб.
Наприкінці травня Президент України Леонід Кучма та президент Росії Володимир Путін після переговорів у Москві домовилися зняти чинні обмеження на експорт українських труб у Росію в обмін на зняття обмеження на ввезення низки російських товарів в Україну.
У січні-червні українські виробники труб з чорних металів використовували квоту на експорт труб у Росію на 31,4 %, експортувавши в рамках квоти 162,516 тис. тонн труб на 70,7 млн. доларів. У 2001 році українські виробники труб з чорних металів використовували квоту на експорт труб у Росію на 84,71 %, експортувавши в рамках квоти 350 тис. тонн труб на 139 млн. доларів. Основними продавцями українських труб у Росію є Харцизький трубний завод, Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Нікопольський південнотрубний завод, Дніпропетровський трубний завод та Новомосковський трубний завод.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас