Україна запропонувала Sumitomo і Marubeni енергозберігаючі проекти на 140 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запропонувала Sumitomo і Marubeni енергозберігаючі проекти на 140 млн дол.

Енергетика
1243
Уряд запропонував японським компаніям Sumitomo і Marubeni брати участь у проектах з енергозбереження в житлово-комунальному господарстві (ЖКГ) восьми міст вартістю 140 млн дол., повідомляє "Комерсант-Україна". Дістати кошти для закупівлі обладнання і послуг планується від продажу Японії 50 млн т парникових газів у рамках Кіотського протоколу.
Міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко під час офіційного візиту в Японію 9 березня підписав меморандум про взаємодію з японськими компаніями в сфері впровадження енергозберігаючих технологій і модернізації комунальних підприємств. Україна запропонувала японським компаніям реалізувати енергозберігаючі проекти в сфері ЖКГ у Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Луганську, Одесі, Харкові, Хмельницькому та Чернігові загальною вартістю 140 млн дол.
Компанія Sumitomo Corporation планує в цих містах брати участь у проектах реконструкції систем теплопостачання, використання альтернативних видів палива, заміни ламп розжарювання, впровадження когенераційних установок і теплових насосів на підприємствах теплової енергетики, модернізації систем очищення комунальних і промислових стоків та утилізації відходів.
Крім того, Україна продовжить працювати з Marubeni Corporation, з якою уже є домовленість реалізувати проекти з очищення стоків в Одесі та утеплення об'єктів бюджетної сфери в Чернігові.
На зустрічі із представниками великих японських корпорацій у лютому Тимошенко заявила про намір розвивати співробітництво з японськими компаніями насамперед у сфері енергозбереження і використання альтернативних джерел енергії.
За даними Кабміну, на сьогодні в Україні реалізуються 358 проектів "зелених" інвестицій на загальну суму близько 10 мільярдів доларів.
Наприкінці березня очікується візит Тимошенко в Японію.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас