Проблемні банки: хроніка подій (12 березня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (12 березня)

6585
Газета "Дело" продовжує стежити за ситуацією в банках, які зазнають фінансових труднощів.
"Надра"
У невеликому відділенні банку "Надра" на вул. Щербакова, 45, черга виходить навіть за межі приміщення. У ній стоять переважно пенсіонери. До банкомата черги немає - грошей він сьогодні не видає. "Банкомати не завантажуються", - говорить співробітник банку. І повідомляє, що із учорашнього дня в банку встановлені нові обмеження по сумах видачі готівки.
Для дебетних карток (картковий рахунок, у тому числі і картки, на які капають відсоток по вкладах, і пакети послуг "Ласкаво просимо!") установлений сумарний добовий ліміт на всі видаткові операції (у т.ч. за кордоном) у розмірі 100 гривень або еквівалент у валюті. Даний добовий ліміт не поширюється на картки, на які зараховується заробітна плата, пенсія, інші соціальні платежі; корпоративні платіжні картки; картки суб'єктів малого бізнесу. Для цих карток продовжує діяти старе обмеження - 1000 гривень на добу.
"Київ"
У відділеннях банку видають тільки пенсії. Останній раз вкладники могли одержати відсотки по вкладах тільки 5 березня. Із цього часу видача відсоток по вкладах припинена. "У нас діє розпорядження НБУ видавати тільки пенсії", - сказали в головному банку на вул. Б. Хмельницького. Там не змогли відповісти, коли це розпорядження перестане діяти, але пообіцяли, що на наступному тижні збільшать добовий ліміт видачі пенсій, який зараз становить 500 гривень.
У відділі платіжних карток банку "Київ" повідомили, що робочих банкоматів у місті вчора не було.
Трансбанк
Вклади, термін яких закінчився, і відсоток по вкладах банк не видає. "Тимчасова адміністрація НБУ поки не дозволяє здійснювати ці виплати", - повідомили в колл-центрі фінустанови. Картки приймають тільки два банки-партнери - Укрексімбанк і "Старокиївський". Одержати за день можна всього 500 гривень, каси банку не працюють.
За словами власників карток Трансбанку, не всі банкомати Укрексімбанку видають гроші по їхніх картках.
Одеса-Банк
Банк виплачує тільки пенсії тим, хто не забрав свої гроші за лютий. Добовий ліміт одержання пенсії становить 500 гривень. Вклади, термін по яких закінчився, не видають, відсоток по вкладах також одержати не можна. "З 23 березня, можливо, почнемо виплачувати відсоток по вкладах", - обнадіює прес-секретар Одеса-Банку Ярослав Богданцев.
Західінкомбанк
У банку повідомили, що банкомати не працюють. По картці можна одержати до 100 гривень на день у касі банку, якщо є готівка. "У нас зараз (12 березня, 14.02) грошей у касі взагалі нема", - говорять касири банку у відділенні на вул. В. Васильківська, 57/3. Відсотки по депозитах видаються в розмірі 250 гривень на місяць.
Укрпромбанк
Вкладники банку в Києві в головному офісі можуть зняти з карток до 1000 гривень зарплати, пенсії або відсотків по вкладу. Вкладникам в обласних центрах пощастило менше. За їхніми словами, за день відділення банку обслуговує тільки 7-10 людей. У той час як охочих, що записалися в списки, одержати відсотки по вкладу більше тисячі. У колл-центрі фінустанови повідомили, що банкомати банку і банків-партнерів не працюють. "Зняти гроші з картки можна тільки в інших банках за комісію 1,5% плюс 4 гривні", - говорить оператор колл-центру. Банкомати в головному банку на бул. Л. Українки, 26, завантажуються готівкою щодня, але, за словами співробітників банку, грошей вистачає тільки до полудня.
"Національний кредит"
З картки можна зняти гроші в банкоматах фінустанови або ж банку-партнера Промінвестбанк. Добовий ліміт на зняття готівки з банкомата збільшився з 300 до 1000 гривень. У касі можна зняти до 300 гривень, однак у банку попередили, що спочатку треба записатися в чергу. Дата видачі цієї суми буде залежати від черговості в списку вкладників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас