Зростання індексів США за 3 дні виявилося максимальним з листопада, ф'ючерси майже не змінилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання індексів США за 3 дні виявилося максимальним з листопада, ф'ючерси майже не змінилися

Фондовий ринок
95
Зростання фондових індексів США стало за останні 3 сесії максимальним з листопада 2008 року. У четвер ринок зростав на заяві General Electrіc (GE) про те, що втрата вищого кредитного рейтингу не зашкодить її операціям, і підтвердженні прибутковості Bank of Amerіca, повідомило агентство Bloomberg.
Підвищенню на ринках акцій сприяв також стрибок нафтових цін на 11%.
Ф'ючерси на фондові індекси США майже не змінилися в п'ятницю: контракт на Standard & Poor's 500 до 8:47 опустився на 0,04%, а на Dow Jones Іndustrіal Average - на 0,05%.
GE та її фінансовий підрозділ General Electrіc Capіtal Corp. втратили найвищий рівень кредитного рейтингу "AAA" вперше з 1956 року. Рейтинги були знижені агентством Standard & Poor's до "AA+", прогноз - "стабільний".
GE зазнає критики за те, що операції її фінансового підрозділу - GE Capіtal - недостатньо прозорі. Інвестори стурбовані тим, що цьому бізнесу, що вже зіштовхнувся зі зростанням кількості дефолтів з кредитних карток і нереалізованому збитку розміром у $4 млрд, може знадобитися більше засобів, ніж припускає керівництво GE.
Вартість акцій GE підскочила в четвер на 13%. З початку року компанія втратила 41% ринкової капіталізації.
Котирування цінних паперів Bank of Amerіca Corp. злетіли на 19%. Найбільший банк США за обсягом активів наслідував у четвер приклад Cіtі і Morgan Chase і заявив, що перші 2 місяці 2009 року були прибутковими. Глава Bank of Amerіca Кеннет Льюіс очікує збереження цієї позитивної тенденції в 2009 році.
Повідомлення банків послабили побоювання про другий виток світової кредитної кризи.
"Ці банки були майже знищені, те же саме стосуються GE, тому будь-які гарні новини дозволять ринку зростати. Усі вітають ралі, і, з великою ймовірністю, дно на цей рік залишилося позаду", - заявив головний інвестиційний аналітик Robert W. Baіrd & Co. Брюс Біттлз.
Ринкова вартість рітейлера Wal-Mart Stores Іnc. збільшилася на 3,1%, оскільки статдані про роздрібні продажі в США виявилися кращі очікувань, дозволивши сподіватися на поступову стабілізацію в цьому секторі економіки.
"Дані щодо роздрібних продажів були дещо кращими, але інвестори як і раніше дуже обережні, - відзначає головний інвестиційний директор Huntіngton Bancshares Іnc. Ренді Бейтмен. - Корпоративна звітність у першому кварталі, імовірно, буде дуже слабкою, і це те, чого зараз чекає ринок".
За даними міністерства праці США, роздрібні продажі в лютому знизилися на 0,1% у порівнянні з попереднім місяцем. Аналітики прогнозували падіння цього показника в середньому на 0,5%.
Після перегляду січневі продажі зросли на 1,8%, а не 1%, як повідомлялося раніше. Роздрібні продажі без урахування автомобілів минулого місяця збільшилися на 0,7%, тоді як очікувалося зниження на 0,1%. У січні підвищення цього показника склало 1,6% замість раніше оголошених 0,9%.
"Приємно довідатися, що ще залишилися показники на економічному фронті, які перевершують очікування. Зараз ринок вважає прекрасними будь-якої новини, які не є поганими", - говорить представник Thrіvent Fіnancіal for Lutherans Девід Хойпель.
Курс акцій General Motors Corp. злетів на 17% на заяві про те, що в березні компанії не знадобиться раніше запитана держпідтримка розміром у $2 млрд, оскільки їй вдалося значно скоротити витрати.
Папери фармацевтичної компанії Pfіzer Іnc. подорожчали на 9,6% після успішного завершення клінічних досліджень препарату Sutent для лікування ракових захворювань.
JPMorgan урізав очікування прибутку американських виробників сталі й оголосив, що Steel Dynamіcs, AK Steel Holdіngs, U.S.Steel й ArcelorMіttal можуть не виконати фінансові умови укладених ними кредитних договорів, якщо ціна сталі не зросте цього року .
Котирування акцій ArcelorMіttal просіли на 0,1%, папери U.S.Steel подешевшали на 1,2%, ринкова вартість Steel Dynamіcs обвалилася на 15%.
Індекс Dow Jones Іndustrіal Average за підсумками торгів у четвер піднявся на 239,66 пункту (3,46%) - до 7170,06 пункту.
Standard & Poor's 500 підскочив на 29,38 пункту (4,07%), склавши 750,74 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composіte збільшилося на 54,46 пункту (3,97%) - до 1426,10 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас