Борги пропонують списати на розвиток екології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги пропонують списати на розвиток екології

35
Міністерство екології та природних ресурсів готує пакет проектів, з якими має намір звернутися до кредиторів України із проханням дозволити спрямувати частину коштів замість обслуговування зовнішнього боргу на поліпшення екології в Україні. Про це журналістам повідомив міністр екології Сергій Курикін, передають Українські Новини.
За його словами, таке право Україні надає рішення, підтримане на всесвітньому форумі зі стійкого розвитку в Йоганнесбурзі (ПАР), що проходив з 26 серпня по 4 вересня. Зокрема Курикін зазначив, що міністерство має намір провести такі переговори з Європейським союзом та членами Паризького клубу кредиторів.
Нагадаємо: Президент Леонід Кучма 2–4 вересня взяв участь у всесвітньому форумі зі стійкого розвитку в Йоганнесбурзі. Під час виступу на форумі Кучма запропонував зменшити зовнішні борги країн, що розвиваються, шляхом зарахування їхніх витрат на забезпечення стійкого розвитку як часткове погашення боргів.
За словами Кучми, саме у такий спосіб країни-кредитори могли б ефективно сприяти активізації темпів економічного зростання та захисту навколишнього середовища інших країн.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас