Підйом фондового ринку США тривав 2-й день за рахунок акцій банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підйом фондового ринку США тривав 2-й день за рахунок акцій банків

Фондовий ринок
117
Підйом на фондовому ринку США тривав у середу другий день поспіль завдяки підвищенню котирувань акцій банків, оскільки впевненість інвесторів у тому, що банківська криза закінчується, все більше зміцнюється, повідомило агентство Bloomberg.
Найбільший американський банк з капіталізації JPMorgan Chase & Co. приєднався до Cіtіgroup і також заявив про те, що був прибутковим у січні й лютому. Котирування паперів JPMorgan зросли за день на 4,6%, Cіtіgroup - на 6,2%.
Проте, ф'ючерсний ринок 12 березня показує негативну динаміку: березневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:21 втратив 0,72%, а на Dow Jones Іndustrіal Average до 8:14 мск - 0,68%.
"Банки дійсно роблять гроші, - заявив керуючий Securіty Global Іnvestors Марко Бонзо, - ці акції так низько впали, що не треба багато чого для того, щоб вони пішли вгору".
Котирування акцій Morgan Stanley здійнялися на 8%. Аналітики Goldman Sachs помістили папери банку в список рекомендованих для покупки, вказавши його гарні капітальні позиції та прийнятну вартість.
Папери Hewlett-Packard подорожчали на 5,8% після того, як експерти UBS покращили рекомендації для них до "купувати". На думку аналітиків, довчасні інвестори можуть виграти від покупки акцій виробника комп'ютерів.
Фондовий ринок США практично протягом всієї торговельної сесії то піднімався, то опускався, оскільки зниження вартості акцій нафтових із впливало на підйом. Чітка підвищувальна тенденція сформувалася в останні 90 хвилин торгів після виступу головного виконавчого директора JPMorgan Джемі Дімона про прибутковість банку в січні-лютому.
Ціна нафти звалилася на 7,4%, до $42,33 за барель, через більш значне, ніж очікувалося, підвищення запасів палива в США минулого тижня і падіння споживання до мінімуму за два місяці. Із цієї причини подешевшали акції нафтовиробників, зокрема , Exxon Mobіl (на 2,4%).
Сприятливий вплив на ринок зробив також виступ міністра фінансів США Тімоті Гайтнера. Він заявив, що уряд країни створює програму, призначену для того, щоб за рахунок уливань капіталу дати стимул банкам продавати "погані" активи, а не тримати їх на своїх балансах. За його словами, адміністрація країни зробить все необхідне, щоб відновити банківське кредитування і стримати поглиблення рецесії.
"Необхідно переконатися, що в системі є доступний капітал, що в банків є стимул рухатися в цьому напрямку і що існує доступний механізм", - заявив Гайтнер.
Гайтнер зазначив, що приватні інвестори також одержать федеральні кредити на викуп у банків "поганих" активів у рамках стратегії відновлення ринку боргових зобов'язань, забезпечених іпотекою.
Підтримку ринку зробило також повідомлення, що Конгрес США остаточно схвалив пакет заходів обсягом $410 млрд, спрямований на збільшення внутрішніх витрат.
Індекс Dow Jones Іndustrіal Average за підсумками торгів виріс на 3,91 пункти (0,06%) - до 6930,4 пункти.
Standard & Poor's 500 підскочив на 1,76 пункту (0,24%), склавши 721,36 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composіte за день піднялося на 13,36 пункту (0,98%) - до 1371,64 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас