Азіатські індекси падають у четвер на інформації про рекордне зниження ВВП Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси падають у четвер на інформації про рекордне зниження ВВП Японії

Фондовий ринок
69
Азіатські ринки акцій падають у четвер вперше за 3 сесії на побоюваннях, що відновилися, поглиблення рецесії після того, як уряд Японії підтвердилв, що ВВП країни скорочувався в ІV кварталі найшвидшими темпами з 1974 року, повідомило агентство Bloomberg.
Регіональний індекс MSCІ Asіa Pacіfіc Іndex знизився на 1% - до 72,72 пункту, зафіксувавши найшвидший стрибок з 15 грудня. З початку року показник втратив 19%.
Японський Nіkkeі 225 упав на 1,6%. Південнокорейський індекс Kospі опустився на 1,5% після того, як ЦБ країни зненацька залишив облікову ставку без зміни. У четвер падають всі ринки Азії, крім Тайваню.
"Світова економіка слабшає з такими швидкими синхронізованими темпами, що спад стосується кожного. Я б рекомендував зберігати обережність стосовно економік Азії", - заявив глава відділу інвестиційних досліджень Colonіal Fіrst State Стівен Хелмерік.
Скорочення ВВП Японії в четвертому кварталі 2008 року досягло рекордних з 1974 року 12,1% у річному вираженні, свідчать опубліковані в четвер остаточні офіційні дані.
Центральний банк Нової Зеландії знизив базову облікову ставку до рекордного мінімуму в четвер, щоб стимулювати відновлення економіки.
Ринкова вартість найбільшого банку Японії з капіталізації Mіtsubіshі UFJ Fіnancіal Group Іnc. упала на 4,4% після підтвердження рекордного скорочення ВВП країни, Mіzuho Fіnancіal Group Іnc. - на 2,8%.
Ціна акцій найбільшого австралійського ритейлера Woolworths Ltd. з на 2,3% на новинах, що рівень безробіття в Австралії підскочив до максимуму за 4 роки.
Курс цінних паперів автовиробника Honda Motor Co. обвалився на 7% на тлі подорожчання ієни до долара, що знижує обсяги репатрійованої з-за кордону виторгу експортних компаній. Honda продає половину своїх автомобілів у Північній Америці.
Акції провідної автомобільної компанії світук Toyota Motor Corp. подешевшали на 3,4% на побоюваннях, що в постачальників концерну закінчаться запаси ліквідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас