Комерційним банкам видаватимуть кредити під заставу майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комерційним банкам видаватимуть кредити під заставу майна

28
Національний банк вирішив видавати комерційним банкам кредити під заставу майна клієнтів банків, що взяли у них кредити. Про це говориться у постанові НБУ "Про затвердження змін до положення про механізми рефінансування банків України".
Як сказано у постанові, НБУ видаватиме кредит під заставу майна, на суму до 60 % від його вартості. Раніше НБУ видавав банкам кредити тільки під заставу державних цінних паперів та векселів, повідомляють Українські Новини. Крім того, як сказано у постанові, Нацбанк скасував норму, відповідно до якої банк, що три дні підряд брав кредити overnight, на четвертий день повинен був платити за нього подвійну дисконтну ставку.
Раніше Нацбанк подовжив максимальний термін кредитування ним комерційних банків з 180 до 270 днів. У серпні НБУ вирішив почати видавати комерційним банкам кредити терміном до 3 років за ставкою рефінансування для кредитування ними інноваційних проектів українських підприємств. Зараз з питань довгострокового кредитування з НБУ ведуть переговори близько 40 комерційних банків, однак через відсутність довгострокових проектів, Нацбанк поки не почав видавати такі кредити.
У серпні НБУ рефінансував банки на суму 45,6 млн. грн, у липні — на 315,1 млн.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас