Україну знову звинувачують у поставках зброї до Іраку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну знову звинувачують у поставках зброї до Іраку

19
У німецькому місті Маннгейм прокуратура передала до суду справу про нелегальний продаж товарів військового призначення до Іраку. В одному з пунктів обвинувачення йдеться про закупівлю в Україні запчастин для винищувачів типу МіГ-21.
Про те, що німецького бізнесмена підозрюють у незаконній співпраці з Іраком, впливовий журнал "Шпігель" писав ще в лютому. Йшлося про 59-річного Бернда С., який мав свою фірму в місті Пфорцгейм у федеральній землі Баден-Вюрттемберг. Колишній інженер-машинобудівник був посередником: на замовлення Багдада він скуповував по світу військове знаряддя, яке потім через треті країни мало потрапити до Іраку.
Як передає українська служба Німецької хвилі, публікації в пресі підтвердили офіційні джерела, які повідомили, що процес може розпочатися ще до кінця цього року. Бернд С. майже рік просидів у слідчому ізоляторі й визнав принаймні частину обвинувачень, які розбито на 5 пунктів. Один з епізодів стосується України, де фірма підозрюваного мала представництво.
За повідомленням речника земельного суду в Маннгеймі: "Звинувачення торкається періоду 1997–98 років, коли в обхід санкцій ООН було здійснено поставку запчастин для літаків типу МіГ з України через Йорданію до Іраку". За його словами, головним чином це електронне обладнання для винищувачів, а також бензинові насоси й гальма.
Представники органів юстиції ФРН наголосили, що справу порушено за протиправні дії німецького громадянина, тому говорити про можливі наслідки процесу в Маннгеймі для України вони відмовляються.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас