Зростання індексів у Європі у вівторок перевищило 5%, підйом зазначений уперше за 4 сесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання індексів у Європі у вівторок перевищило 5%, підйом зазначений уперше за 4 сесії

Фондовий ринок
101
Європейські фондові індекси зросли у вівторок вперше за чотири торговельних сесії слідом за акціями фінансових компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Значення Dow Jones Stoxx 600 зросло до закриття ринку на 5,1% - рекордний приріст за три місяці - після падіння 9 березня до мінімуму за 12 років. З початку поточного року індикатор втратив 16%.
Головний виконавчий директор Citigroup Вікрам Пандит заявив, що поточна вартість паперів американського банку не відображає ані сильні позиції його капіталу, ані потенціал прибутку. Він також сказав, що поточні показники банку, який зазнав за останній час збитків у $37 млрд, є найкращими із третього кварталу 2007 року.
Це повідомлення викликало хвилю очікувань, що найгірше в банківській кризі позаду.
Котирування акцій найбільшого італійського банку UniCredit зросли на цій новині на 12%, що веде німецького Deutsche Bank - на 16%.
"Ми побачили деяке ослаблення всіх негативних факторів. Підбадьорює те, що фінансові фірми почали робити гроші. Citigroup додав небагато комфорту", - заявив фондовий керуючий Canada Life Ltd. Марко Бон.
Ціна паперів британського банку Barclays піднялася на 9,9% після того, як він повідомив про достатність капіталу і відсутність намірів залучати урядову допомогу.
Підіндекс Stoxx 600, у розрахунок якого входять папери фінансових компаній, підскочив за день на 13%, що стало максимальним підйомом серед 19 галузевих груп цього індикатора.
Крім того, подорожчали на 5,7% акції Antofagasta. Мідна компанія збільшила чистий прибуток торік на 23% - до $1,71 млрд і планує виплатити дивіденди за друге півріччя розміром у 53,6 цента на акцію.
Підвищення вартості міді також викликало зростання котирувань акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP Billiton (на 7,9%) і Rio Tinto Group (на 11%).
Папери Daimler додали в ціні 13% після того, як аналітики Morgan Stanley поліпшили рекомендації для них до "вище ринку" з "нижче ринку".
Ціна акцій Volkswagen зросла на 1%. Експерти HSBC підвищили рейтинг паперів німецького автовиробника до "нейтрально" з "нижче ринку", заявивши, що Porsche може прискорити темпи покупки акцій Volkswagen. Котирування паперів Porsche збільшилися на 13%.
У той же час дешевшають акції енергокомпаній, зокрема, E.ON - на 4,4%.
Німецький концерн E.ON збільшив скоректований чистий прибуток (без урахування списань з активів і хеджирування деривативів) в 2008 році на 9% за рахунок придбань за кордоном і зростанням цін на електроенергію. Однак компанія прогнозує скорочення цього показника на 10% в 2009 році через значні процентні виплати і зниження обсягів споживання електроенергії і газу в Німеччині, а також втрат від різниці курсів валют.
Акції D/S Norden упали на 14% після того, як найбільший морський перевізник сировини заявив, що істотного підвищення ставок фрахту цього року не відбудеться.
Всі 18 основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів 10 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас