Бернанке закликав попередити повторення фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке закликав попередити повторення фінансової кризи

409
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке заявив у вівторок, що фінансові регулятори повинні знайти в майбутньому спосіб запобігання кризам, схожим до нинішнього краху фінансової системи.
"У нас повинна бути стратегія, яка регулює фінансову систему всеосяжним чином, а не тільки складові її частини", - сказав Бернанке, виступаючи в Раді з міжнародних відносин.
За його словами, нинішня криза була спровокована потоком інвестицій у США. Регулятори та уряд не зуміли забезпечити належне використання цього капіталу, що й стало причиною спаду, що привів до глобальної рецесії.
"Загалом, система керування ризиками в приватному секторі і контроль уряду над фінансовим сектором у США та деяких інших розвинених країнах не зуміли запобігти тому, чому раптовий приплив капіталу був використаний нерозумно", - сказав голова американського Центробанку.
Бернанке також сказав, що учасникам наміченого на квітень саміту "Великої двадцятки" слід зосередити свою увагу на об'єднанні зусиль, спрямованих на подолання фінансової кризи.
"Здебільшого це світова проблема, і вона вимагає рішень світового масштабу", - сказав Бернанке.
"Нам потрібно переконатися в тому, що ми разом намагаємося стабілізувати банківську систему і запобігти банкрутству системотворчих компаній", - відзначив Бернанке, передає Reuters.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас